12036401_1069331169744239_7830528634496217887_n

Uite, de aia sunt fericită!

Nu îmi plac sutienele. Nici hainele strâmte. Mă sufocă. Îmi știrbesc din libertate.

Nu îmi plac bărbații epilați ori pensați. Nu-i natural. De abia îl suport pe frate-mio, dar ăla e al meu.

Nu îmi plac zilele ploioase. Mă doare capul, mi se pune ceață pe creier, de abia mă mișc, simt, ori gândesc și sunt nespus de irascibilă. Nu-mi place nici de mine atunci, d`apăi de ele.

Nu îmi plac oamenii încruntați. Sunt urâți și mă întristează.

Dar câte îmi plac și nu mă mai satur de ele.

Prima cafea și țigară a dimineții. Ah! Tremur de bucurie doar când mă gândesc. Nu m-am trezit bine și e încă liniște în mine și afară. Am ochii pe jumătate închiși și, dintr-odată, se topește liniștea, începe melodia și zvâcnesc. Toată.

Îmi plac fustele pantalon și rochiile babydoll. Pot să mă mișc în voie, liberă.

Îmi place pulpa de femeie arcuită frumos, pe gleznă și rotula delicată.

Îmi plac pălăriile cu boruri largi, pentru că îmi dau voie să privesc lumea în voie și să chicotesc fără să fiu văzută.

Îmi place să înot până departe, în larg, devreme. Când oamenii nu s-au trezit sau încă fac dragostea începută un pic după miezul nopții. Atunci când aerul e atât de limpede, de nu știu dacă înot sau zbor.

Îmi plac bărbații cu păr pe piept, pe mâini și pe picioare. Cu spate și piept lat, unde mă pot foi în voie toată noaptea. Cu frunte înaltă și burtă numai bună de așezat capul pe ea. Deștepți, să îmi ardă creierii. Să mă înnebunească, de să nu mai știu ce e cu mine. Și să mă facă să râd. Până mă dor fălcile și burta.

12036401_1069331169744239_7830528634496217887_n

Îmi place începutul de vară când mirosul de tei îmi ia mințile și plec la vânat de dragoste. Nu o găsesc și la sfârșit mă apucă melancoliile. După câteva zile nu îmi mai suport tristețile, le dau dracu` și le alung cu Zaz. Mult Zaz.

Îmi place să îmi aud câinii sforăind și să îi văd dormind cu burta în sus. Înseamnă că sunt liniștiți și se simt în siguranță.

Îmi place să merg acasă și să o găsesc pe mama bucuroasă, cântând și fără vreo apăsare. Din păcate, asta se întâmplă tot mai rar. Dar o să vină ea, ziua, în care scoate pipa aia din cutie, dă drumul la pick-up se așează în fotoliu, închide ochii și trăiește, în sfârșit, tot ce nu a trăit în toți anii ăștia. Și atunci voi fi fericită. Pe deplin.

Îmi place vinul sec și demisec pentru îmi izbește în papilele gustative, pe care apoi le mângâi și oblojesc cu tiramisu.

Îmi place să fac curățenie și mâncare, sâmbătă dimineața, în chiloți, cu muzica dată la maxim și să dansez în timp ce tai legumele și dau cu aspiratorul.

Îmi place să descopăr melodii noi, pe care să le ascult obsesiv, cu volumul tot la maxim (cum altfel?), până vin vecinii și îmi spun că le e dor de aia veche.

Îmi place să stau lângă tata, în timp ce pescuiește și să îi pândesc chelia și mustața cu colțul ochiului, iar când le prind, să le pup cu foc.

Îmi place de mine uneori, îmbrăcată în rochie neagră, desculță pe străzile orașului, târziu, în noapte, și valsând de una singură.

Îmi place să înmoi croissantul în spuma grea a unui cappuccino pe care îl beau în timp ce privesc marea. Să mă ling pe degete și să mă murdăresc cu ciocolată în colțurile gurii.

Sunt atât de multe și de simple cele care îmi plac încât ar fi imposibil să nu îmi găsesc, în cele mai urâte zile, motive de bucurie. Iar pe măsură ce trece timpul, altele și altele îmi ies în cale. Trebuie doar să îmi deschid sufletul și să le las în mine. Cum? Cum să nu fiu, de cele mai multe ori, fericită?

Share This:

4 păreri despre “Uite, de aia sunt fericită!

 1. Mi-ai deschis apetitul si curiozitatea cu articolul asta. Niciodata nu am facut o lista cu ce-mi place cu adevarat, si mai ales sa constientizez „asa….cu voce tare” 😉
  Imi place ceaiul de menta, cu lamaie si 2 lingurite de zahar…la un mic dejun cu o felie de paine prajita si unsa cu salata de icre, facuta in casa.
  Imi place mirosul de salcam
  Imi plac tufele de bujori ale vecinei ce sta la curte
  Imi plac second-handurile
  Imi place padurea ruginita la inceput de toamna
  Imi place terasa alor mei
  Imi place cerul instelat privit din curtea bunicii
  Imi place dulceata de ardei iute
  Imi place statul in pijamale pana la amiaz
  Imi place de mor fumul din sat, pe vreme rece….toamna..iarna
  Imi plac bancutele interioare asezate sub o fereastra luminoasa
  Imi plac saruturile pe ceafa, dimineata
  Imi plac povestile fara sfarsit cu bunica mea

  Prefer sa pastrez pentru mine ce nu-mi place .. azi sunt optimista si binedispusa..nu vreau sa stric asta

 2. „și plec la vânat de dragoste. Nu o găsesc și la sfârșit mă apucă melancoliile. După câteva zile nu îmi mai suport tristețile, le dau dracu` și le alung” de ce nu scrii asa placut de fiecare data? glumesc :) in alta ordine de idei, citind, descopar ca muzica o ascult doar singur si ca scrisul tau ma-ntristeaza desi imi place… sau invers! :) ma intreb care din cele doua sentimente va invinge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>