wesley road

Top zece cel mai scumpe străzi din lume

Vreți să vă cumpărați casă? Dacă nu aveți 114 mii de dolari pentru metrul pătrat, puteți să uitați de un cuibușor de nebunii pe următoarele zece străzi. Sunt cele mai scumpe de pe Pământ.

Ho-TungPeak Road, Honk Kong

E cea mai scumpă din lume. În februarie proprietatea Ho Tung Gardens, de la număr 75 (11.000 de metri pătrați și faimoasă nu doar pentru că e una dintre cele mai luxoase din oraș, dar și datorită formei ei de… cutie de pantofi) a fost vândută pentru o sumă record de aproximativ șase miliarde de euro

upper fifth avenueUpper Fifth Avenue, New York

Aici, un metru pătrat costă aproximativ 98.000 euro. În secolul XIX era reședința elitelor orașului. Și azi, prețul caselor e pe măsura statutului celor care locuiesc pe această stradă. În ultimele nouă luni, aici au fost vândute trei case, în valoare de 63,4 milioane de euro

46433_londra_knightsbridgeKnightsbridge, Londra

E a treia cea mai scumpă stradă din lume, care găzduiește rezidența de la numărul 100, One Hyde Park, unde, în aprilie 2014 a fost vândută o penthouse de 1500 de metri pătrați. Cumpărătorul a scos din buzunar 195 milioane de euro, aceasta fiind cea mai valorosă tranzacție imobiliară din Londra, în ultimele 18 luni.

avenueprincessegracemontecarlomonacoAvenue Princess Grace, Monaco

În 2014 aici s-a vândut un apartament de 200 de metri pătrați cu, țineți-vă bine, 16 milioane de euro. Mai contează că în preț era inclusă terasa și garajul proprietății?

Rue-plus-chere-Chemin-du-Semaphore-Cap-Ferrat-720x405Chemin du Semaphore, Cap Ferrat

Metrul pătrat costă, pe această stradă, în medie, 60.000 euro. Pe vremuri aici își avea reședința de vară familia regală din Belgia. Astăzi, Saint Jean Cap Ferrat e cunoscută ca fiind cuibul magnaților din zonă (Paul Allen, co-proprietarul Microsoft are și el o casă, aici). Anul trecut a fost vândută o casă de 650 metri pătrați cu doooooar… 37 milioane de euro.

wesley roadWolseley Road, Sidney

Un metru pătrat costă, în medie, 40.000 euro. Peninsula Poin Piper găzduiește cel mai exclusivist kilometru din Australia. Aici o să vedeți cele mai luxoase locuințe din țară. Cu siguranță vă va impresiona Villa del Mare, de la numărul 63-67, care a fost vândută în octombrie, 2014, cu vreo 25 de milioane de euro.

Île-Saint-Louis-Places-to-Visit-in-Paris1Quai D’Orleans, Paris

Într-un timp, această stradă de pe latura sudică a Insulei Saint-Louis, pe malul Senei, a aparținut lui Brigitte Bardot și Roger Vadim. Pe stradă nu sunt mai mult de 20 de clădiri istorice construite între secolul XVII și al XIX-lea. De aici ochii îți cad direct pe Notre Dame. E una dintre cele mai scumpe zone ale Parisului și pentru un apartament plătești 37.000 euro pe metru pătrat

8-avenue-des-palmiers-les-parcs-de-saint-tropez-franceAvenue des Palmiers, Les Parcs, Saint Tropez

Aveți 42 de milioane de euro? Și dacă ați avea, tot trebuie să vă puneți pofta în cui. Casa, de 800 de metri pătrați, a fost deja vândută acum șase luni unui cumpărător anonim. Dar privitul e gratis. Așa că, dacă treceți prin Saint Tropez, puteți face o promenadă în cea mai exclusivistă zonă, Les Parcs, pe Avenue des Palmiers. Cu siguranță nu o să vă pară rău.

moscovaMolochnyy Pereulok, Moscova

Dacă mi-ar da cineva 27.600 euro ca să plătesc un metru pătrat pentru o casă de pe această stradă a Moscovei, poate că m-aș muta acolo. Nu de alta, dar Rusia, ntz, nu prea. Strada se află în cartiertul Ostozhenka, cunoscut și ca ”Cel mai bun aur al Moscovei”, pentru că se află în apropierea Kremlinului și al Pieței Roșii. Majoritatea edificiilor din această zonă sunt noi și au fost construite după anul 2000. Acesta e unul dintre cele mai importante motive pentru care de curând aici a fost vândut un apartament de 238 de metri pătrați cu 8,6 milioane de euro.

singaporeArdmore Park, Singapore

21.700 euro. Atât costă un metru pătrat de locuință pe această stradă. E cea mai scumpă din Singapore, e plină de magazine și vegetație. În luna aprilie a acestui an, unul dintre fondatorii grupului Alibaba și-a cumpărat o casă aici pentru care a plătit 51 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă vreo 34 de milioane di euro

Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea celor mai scumpe zece străzi din lumea, așa. Dacă v-a plăcut, mai veniți. Mai avem :)

Share This:

O părere despre “Top zece cel mai scumpe străzi din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>