11351332_915926181779695_2031096303477206379_n

Te vreau cum îmi vei fi

Te vreau. Te vreau așa cum ești. Bun și blând. Demn, și cinstit, și moral. Cu spatele și gândul drept. Cu mult drag de oameni, și animale, și flori și tot ce-i viață pe lumea asta.

Te vreau morocănos sâmbătă dimineața, când eu mă trezesc prea devreme pentru că e vraiște în casă și mă tem că nu voi avea timp să le fac pe toate. Să mormăi de sub plapumă că muzica-i prea tare, iar tu vrei încă să dormi. Să țip din bucătărie că ai dormit destul și, dintr-un salt, să fii în spatele meu și să îmi cuprinzi talia. Să mă muști, în joacă ,de linia gâtului. Eu să mă prefac puțin îmbufnată când îmi întorci capul spre tine, ca să mă muști de buze. Să mă retrag ușor, doar pentru a te aduce mai aproape de mine. Să mă strângi tare și să mă iei dintre treburi, să mă arunci în pat și să facem dragoste. Râzând să ne iubim. Că dimineața-i prea târzie, că dă cafeaua în foc, că vecinii se ceartă din nou. Iar noi să ne iubim atât de tare, încât aceiași vecini să ne bată în calorifer cu furie, invidioși că și noi avem un câmp de bătălie, doar că al nostru-i plin de perne și așternuturi răvășite.

Te vreau îndrăgostit de viața ta, de prietenii tăi, de părinții tăi, de tot ce ți-i drag pe lumea asta. Să îți placă la nebunie berea, dar, de dragul meu, când sunt la dietă, să cumperi vin alb. Apoi să dai o fugă ”cu gunoiul” ca să cumperi o bere de la alimentara din colț, și să o ”topești” pe drum. Iar eu să știu și tocmai de aceea, când deschizi ușa, să îți iau fața în palme și să îți spun că te iubesc nespus. Apoi să îți destăinui că din acel moment nu mai sunt la dietă și aș bea nespus o bere nefiltrată, la terasa aceea care ne place amândurora.

11351332_915926181779695_2031096303477206379_n

Vreau să ai pasiuni. Și să uiți de tine, de mine, de noi atunci când faci ce îți place. Să te cufunzi în lumea ta, iar eu să nu vreau să te văd așa, pentru că ți-as răpi o parte din ea. Te-aș răpi pe tine ție. Și vreau să fii întreg.

Vreau să te privesc dimineața, în timp ce dormi, și să te leagăn cu dragul și ochii. Să stau rezemată într-un cot și să îți sărut fruntea, de la o tâmplă la alta, cu ochii, șoptit, de teamă a nu te trezi. Că ești așa frumos, fără niciun fel de apărare. Gol, de orice gând, grijă ori întrebare. Și să opresc alarma cu un minut înainte de a suna, pentru că prea-i bine să te colind cu gândul nerostit.

Te vreau tăcând îndelung și să simt cu îți înfloresc gândurile frumoase, în spatele frunții puțin obosite, mirosind uneori a păcate străine de ființa ta. Atunci mi-aș face treabă prin bucătărie ori grădină, chiar de nu aș avea nimic de făcut. Pentru că aș ști că ai nevoie să te cureți în liniște de tot ce nu-i bun, ca să mi te dai limpede și curat, așa cum mi-ai plecat dimineața, înspre birou.

Nu te vreau înalt, brunet, cu ochii verzi ori albaștri, blond ori cu mâini de pianist. Ba da, mâini de pianist aș vrea să ai, pentru că te vreau sensibil. Dar te vreau puternic. Nu, nu cu mușchi. Să știu însă că în orice luptă m-aș angrena, inutilă ori pe viață și pe moarte, tu ai sta lângă umărul meu și, când aș obosi, ai lupta în locul meu.

Vreau să mă iubești cel mai mult în momentele în care sunt cel mai de neiubit. Când sunt nervoasă, ciufută, fără chef ori voie bună. În momente acelea să mă readuci la mine. Să mă faci să râd și să îmi spui că sunt nebună, dar n-ai ce face. Te-ai pricopsit cu mine pentru tot restul vieții și mai mai că ai schimba asta, dacă nu aș face sarmale așa de bune. Apoi să îmi spui să las prostiile, să mă prinzi de mână și să mă duci să mănânc înghețată. De vanilie și fistic. Și să îmi amintești că în curând vom pleca la mare și voi citi cât e ziua de lungă, voi înota și mă voi arde încă din prima zi, pentru că voi sta la soare de dimineața până seara. Dar voi domoli arșița din mine la apus, când vom mânca fructe de mare și vom bea prosecco la un restaurant de pe malul mării.

Apoi ne vom întoarce acasă și vom face dragoste ca doi nebuni. Nu vom avea răbdare să ajungem în dormitor. Ne vom iubi pe hol și de acolo pe canapea. Și așa îmi vei fi îmblânzit demonii care urlau în urmă cu trei ore. Până și ei te vor fi iubit atunci.

Te știu. Te vreau. Și asta e îndeajuns. Ești pe drumul înspre mine. O să ajungi tu, într-o zi.

Share This:

2 păreri despre “Te vreau cum îmi vei fi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>