politie rusia

Stop la ”selfie” în Rusia

Rușii-s cei mai tari. Se știe. Dacă ai noștri sunt subiect de bancuri, ai lor bat tot. De ei nu râzi. Așa că știrea asta nu-i glumă.

Ministerul de Interne rus a lansat o campanie prin care invită la prudență atunci când polițiștii își fac selfiuri. Slogan-ul campaniei e ”un selfie mișto te poate costa viața”, iar pe unii fluturași pe care poliția îi împrăștie prin țară se poate citi: ”Un selfie cu arma în mână te poate ucide”.

Oficialii ruși au luat decizia de a lansa Campania după ce mai mulți polițiști s-au rănit grav în timp ce se ”trăgeau” în poze. De exemplu unul din Moscova, de 21 de ani, s-a împușcat din greșeală în cap și s-a rănit grav, în timp ce cu o mână ținea arma și cu cealaltă își făcea un selfie.

politie rusia

În ianurie doi tineri din Urali au murit în timpul exploziei unei grenade pe care o țineau în mână, în timp ce se pozau. Doar telefonul a mai rămas din ei. Un altul a murit în Riazan, în timp ce repara niște cabluri electrice deasupra unui pod de cale ferată.

Pentru a atrage atenția asupra incidentelor de acest fel, în campanie se folosesc fluturași, au fost puse semne asemănătoare cu cele stradale, iar pe site-ul Ministerului de Interne există un video și mai multe sfaturi referitoare la această problemă.

Acum am un motiv în plus să detest selfie-urile!

Share This:

O părere despre “Stop la ”selfie” în Rusia

  1. D-na/D-ra, am citit un articol similar, in presa internationala , iar acolo nu era vorba de „politisti” care-si faceau selfie-uri.. In cazul persoanei care s-a impuscat in cap, era vorba de o d-ra de 21 de ani,care a supravietuit nefericitului incident/accident (conform informatiei din articol). Deasemenea au fost inregistrate cazuri asemanatoare in SUA Si Germania…(din cate imi amintesc eu). Sursa nu o mai pot cita,in cazul in care mi-o cereti!

    Numai bine….

    Petrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>