moartea

Semnat, Umbra

-Am veniiiit…

-Nu acum, te rog. Nuacumnuacumnuacumnuacuuuum. Două zile. Ne vedem luni la 13.46. Trenul lui pleacă la 13.45.

-Am veniiiit…

Stătea în colțul camerei, deasupra perdelei, și îmi respira direct în ureche. Pentru prima oară nu am avut curaj să o privesc în ochi. Pentru prima oară nu o voiam. Pentru prima oară m-am speriat că ar putea veni așa, fulgerător, și m-ar lua de lângă el. Pentru prima oară mi s-a părut înspăimântătoare, ca un film de groază, pe care îl vezi de una singură, ai vrea să aprinzi lumina, dar ești paralizată de frică nu care cumva demonii care îți stau ascunși sub pat să se trezească și să te înșface de picior. Să te târască în lumea lor. Degeaba urli. Ești singură în toată casa. Te zbați. Dar ei sunt mulți și puternici. Te duc acolo, în semiîntuneric. Râd și urlă și sunt urâți. Și cum închizi ochii, cum vine unu și te trage de pleoape. Cu atâta furie, de nu știi ce te doare mai tare: pielea sau ceea ce vezi. Icnești de frică. Că nu mai poți să urli. Ți-au paralizat și corzile vocale. Și simți inima că îți bate tare, bum, bum, bum, bum, direct în gât și pe tâmplă și nu poți să te gândești la nopțile ălea de septembrie, atât de calde, de stăteai doar în costum de baie, pe nisip, cu sticla de Metaxa lângă tine, cântând în sfert de lună melodii de dragoste pentru iubitul pe care îl știai acolo, undeva, în lumea asta mare, dar care întârzia să apară. Nu-I bai. O să îl aștepți. Oricât. Și ce dacă îmbătrânești, ai părul alb, mergi în baston și te dor oasele de la reumatism? Ce? De parcă niște rețete, sau medicamente de tensiune, niciodată pe stomacul gol și întotdeauna de trei ori pe zi, ori dureri de articulații i-ar putea sta în cale. Habar nu are ea de așa ceva. Vine și te vindecă. Până atunci l-ai aștepta. Dar nu te poți gândi la toate astea pentru că dracii ăia netrebnici își continuă jocul terifiant și se hrănesc cu frica ta. Cu cât îți e mai frică, cu atât dansează și urlă mai abitir.

moartea

-Shhhhhh. Te rog. Vorbește încet, i-am spus în gând. Și pleacă. Azi ești urâtă. Ești neagră și palidă și spână. Cu ochii terni. Și îmi e frică de tine. Nu te mai vreau. Înțelegi că nu te mai vreau? Vreau să îl iubesc. Și dacă vei îndrăzni să mă iei prea repede, îți jur că te voi hăitui o eternitate. Să vezi și tu cum e să ai umbră amenințătoare de fiecare dată când respiri. Pleacă! Pleeeeeeaaaaaacăăăăăăăăăă! Și o să mă rog în fiecare moment să te îndrăgostești și tu. O dată. Atât. Să iubești și tu un singur bărbat și să nu vrei să pleci nicicând de lângă el. Să îi dormi ghemuită pe piept, cu nasul și fruntea rezemate de pielea lui, să îl respiri și apoi să îți ții respirația până ți se împrăștie prin sânge, ți se duce la celule și te recompune. Până când, în timp ce îți stă în brațe, ai vrea să îți crestezi pielea, să faci așa un cerc maaaare, începând de la sâni și până la abdomen, să îți deschizi sternul, să îl bagi acolo și să te închizi la loc. Să nu mai poată pleca nicicând. Așa îți doresc. Și dintr-odată să mă năpustesc asupra ta și să îți urlu în ureche ”Știi, nu va dura mai mult de-o viață. O să am eu grijă de asta”. Să te văd atunci.

-Am veniiiiiiiit…

Și-a dat ochii peste cap hahahahahahahahahahhahahahha. Nu scapi! Am veniiiiit…

Am început să plâng înfundat. M-am îndepărtat puțin de pielea lui caldă și picotindă, nu care cumva să îl trezesc oricât aș fi vrut să îmi lingă lacrimile, să mă strângă în brațe și să sufoce frica. M-am îndepărtat, m-a durut depărtarea, și am plâns. Cu hohote înfundate.

-Ce faci, iubirea mea?

Cu colțul ochiului am privit speriată în direcția unde o văzusem legănându-se cu ochii dați peste cap. Perdeaua se unduia languros în chemarea vântului. Nu mai era acolo. Mi s-a zbătut pleoapa stângă. Am știut.

-Dormi, iubirea mea. Am visat urât. Dormi.

L-am luat în brațe și i-am sărutat umărul peste care nu apucase să tragă plapuma.

O briză mi-a încrețit fruntea: Am veniiiit.

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>