funny-marriage-people1

Reguli de urmat dacă vrei ca măritișul tău să fie un fiasco

Am citit o carte. Bine, am citit mai multe (două), dar asta mi-a atras în mod deosebit atenția. Dacă aveți o dimineață  mai grea, e perfectă. În baie. Pe WC. Sau în personalul Caransebeș-Timișoara, ori, în funcție de caz, Roșiori-București. Io am comis-o în primul. Tren. Nu WC.

În mare, cartea propune niște reguli pe care e musai să le urmeze doamnele și domnișoarele care vor să își pună pirostriile, plozi și abia așteaptă să vină soacra în vizită, duminica. Pentru cele neinteresate de asemenea aventuri, cartea poate fi studiu de caz. E bestseller, băi! Că doar io nu citesc din ălea, doi la leu.

Așadar, reguli de urmat:

1. Nu te fu*i cu el decât după vreo cinci întâlniri. Ups. Pardon. Nu te culci cu el. Ca la carte. Adică la primele patru te dai semi-virgină. Puțin intelectuală, că tu o arzi liber, independent, ba pe la teatru, ba pe la job. La a cincea însă, vrea nu vrea, l-ai ars. După aia, nu mai dai niciun semn. Vreo trei, patru zile. De abia după aia îi dai un sms și îi spui că ai fost pe undeva. Nu știi unde, nu contează. Undeva. Cică asta îl incită. Dar eu aș spune altceva. Eu zic să îl perpelești mult, mult mai mult. Ca să fie sigur că nu vrei să îl folosești și tu îl iubești nu pentru trupul, ci pentru sufletul lui mare și mintea lui frumoasă și bengoasă, bla, bla, bla.

2. Nu îi spui ce, cum, cât ai făcut până când l-ai întâlnit. Cică pentru mister. Păi nu e așa? Întâi să te ia, după aia să afle că ai fost curva satului, ai cinci copii în Bangladesh și încă ești căsătorită. (asta e de la mine. Nu așa zice în carte. Acolo zice să taci mâlc).

3. Când îl inviți prima oară la cină, să îi dai de mâncare resturi. Dacă sunt de la cina de ieri seară, la care ai fost cu alt pretendent, e ideal. Numai, cică, să nu găsească vreun răvaș prin farfurie. Aici să mor de am adăugat ceva. Am parafrazat doar.

funny-marriage-people1

4. Să nu care cumva să îi spui ce vrei: copii, casă, grădină, vacanțe. Să îl minți. La greu. Niciun moment să nu fii sinceră. Ca să nu știe omu` cu cine are de-a face. Doar să se trezească însurat cu una și habar să nu ai aibă cum, de ce, când și pentru cât timp. Și dacă tot am ajuns aici, io ți-aș propune chiar să îl minți în legătură cu numele tău. Să îl afle doar la starea civilă, când e legat fedeleș și nu mai are scăpare.

Și tot așa, în vreo 100 de pagini. Și dă-i și luptă, și pune-l la pământ, și nu-i faci mâncare, să moară de inaniție al dracu`, că ce, tu nu ești sclava lui! Tu ești o corporatistă plină de succes, un suflet frumos plin de chestii frumoase și resurse, și oh la la și uh lu lu. Că nu ai tu nevoie de unu` ca să fii fericită. Asta îi spui lui. Că, din moment ce ai în mână cartea asta, știm toți… Ah, și încă ceva. Era să uit. Cică, din când în când pleacă așa, pe nepusă masa, fără motiv. Să te dea la 112, să bată toate spitalurile, să te creadă moartă, să fie săracu` om disperat, că nu dă de tine nicicum. Pentru că, bineînțeles, cum altfel, telefonul tău e închis. Așa, să îl umpli de mister. Și toate astea în timp ce tu o arzi, bine mersi, cu gagicile în Bahamas.

În rest, ce să zic? Drumul a decurs bine. Ne-am oprit și în haltă la Giarmata. Cam tot pe acolo nu am mai putut și am dat drumul… cărții, în fundul ghiozdanului. Dar nu știu cum și de ce, în altă zi m-a mâncat în c*r și am terminat-o. Însă, dacă nu mă mânca, mai puteam încăleca io pe-o șa și să vă dau analiza direct la botul calului, pardon, al cititorului, așa?

Și acum, la final, vă dezvăluiesc misterul. Cartea se numește… băi băieți, liniștiți-vă. Glumeam. Ce mama naibii? Doar știți că sunt fată de gașcă și îmi sunteți dragi. Cum să vă fac așa ceva?

 

 

 

 

 

Share This:

3 păreri despre “Reguli de urmat dacă vrei ca măritișul tău să fie un fiasco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>