razboi

Război și piele

Plouă. E frig

Mă prăbușesc pe pielea ta ca într-un ultim refugiu

Înainte de front.

De aici, de pe pieptul tău, se aud mitraliere, și tunuri, și puști

Și îmi dau seama cât de fragil e totul în mine.

Mă gândesc că am pus balerinii în valiză

Aș fi vrut să mai port primăvara în picioare

Măcar o zi.

Ce bine că mă strângi în brațe și mă sufoci

În iubire.

razboi

Mai e puțin și apoi o să îmi reamintesc că plouă

Și-i frig. Și port ghete de iarnă.

Deocamdată stau prăbușită, pe pielea ta

Și parcă ploua

Și parcă era frig.

Share This:

6 păreri despre “Război și piele

 1. Am un job normal, frumos dar destul de solicitant. Totusi este a doua zi cand citesc ceea ce scrii. S-ar putea sa devina un obicei. Nu stiu… astept sa vad ca o sa treaca un numar de saptamani si atunci cu siguranta voi sti daca tocmai am deprins un obicei.

   1. Am vrut sa stau cuminte la coada pe 21 si sa cumpar cartea ta. Din pacate serviciul ma va trimite in acea zi departe. Sa nu crezi ca nu te respect dar va trebui sa cumpar cartea ta ulterior.

    Acum esti un om obisnuit, sau cel putin eu asa te percep. Vei ajunge celebra si stiu ca nu o sa iti pierzi harul. Ai o stea a ta norocoasa.

    1. Mi-ar fi plăcut să fii acolo. Dar eu o să mai fiu prin București. Și la Bookfest. Poate ne vedem acolo. Nu știu dacă voi ajunge celebră. Vreau doar să pot scrie. Atât.

 2. Tu Ioana, scrii superb. Continua sa faci asta. Abia astept sa iti citesc cartea , esti singura bloggerita a carei scrieri imi ajung in cele mai ascunse bucati de suflet. Ai un stil aparte. Te apreciez femeie frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>