poza-2

Persona. 35

35 de poze. 35 de oameni. Măști. Necunoscuți. Noi, toți. 35 de ani. Atât avea Lucian când i-a murit mama. Eu l-am cunoscut după. Puțin după. Muncea la proiect. Asta îi mai rămăsese. Trebuie să se agațe de ceva ca să poată ieși la suprafață. Pentru că a fost atât de urât, încât habar nu am ce l-a ținut în priză în cei doi ani cât a mai supraviețuit mama lui după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Lucian e cel care, după ce s-a terminat lansarea de la Cluj și ne-am dus la bere, ne-a spus bancuri încontinuu două ore. Am râs de ne-au durut fălcile. Și mă întrebat de unde dracu` are Lucian toată forța asta. Pentru că, vă spun drept, Lucian a trăit niște momente care mi se par desprinse din filme.

afisFoto: Lucian Ene

Nu vă scriu toate astea ca să vă impresionez. Ci ca să înțelegeți ce e cu proiectul ăsta minunat, care se numește Persona și care, după mine, trebuie să prindă o viață. Cinci poze. Atât. Atât îi mai lipsește și ar fi gata.

poza-1Foto: Lucian Ene. Una dintre pozele din proiectul Persona

Și într-una din serile ăstea, Lucian mi-a scris așa:  ”Am ajuns la capatul puterilor. Nu mai am bani. Și acum, spre sfârșitul săptamanii trebuia să mai vină o tipă la poze. Efectiv nu mai am bani. Sponsor nu am. Am băgat peste 15.000 de euro în povestea asta și mai am cinci poze și ciuciu. Nu mai pot. Pur și simplu nu mai pot financiar. Nu mai rezist”. I-am spus să se oprească. Mi-a răspuns: ”Și patru ani din viața mea? Și banii pe care i-am băgat, de unde-i recuperez să-i dau înapoi?”

poza-2Foto: Lucian Ene

Nu am bani. Singurul mod în care îl pot ajuta e să vă scriu despre asta. Cine știe? Poate o să aibă și băiatul ăsta un dram de noroc, o să își facă cele cinci poze și o să poată, dracu`, să respire liniștit. Aici puteți vedea prezentarea proiectului.

Nu vă mai scriu. Aici aveți trailerul proiectului. Nu uitați să respirați din când în când. Nu de alta, dar trebuie să reușim să îl ajutăm pe Lucian să termine Persona.

 

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>