singura

O să fii optimistă mâine

Azi nu. O să fii optimistă mâine. Știi, și la diete e la fel. O dată pe săptămână ai dreptul să mănânci tot ce ai poftit și ai râvnit în cele șase zile de regim. Așa că, dacă vrei, ai dreptul ca o zi pe săptămână să faci un festin sufletesc de pesimism și nebucurie.

Azi o să suni la birou și o să le spui că nu te simți bine. O să tragi jaluzele și rămâi în pat. În pijamale. Nu faci duș, nu te speli pe dinți, nu te schimbi. Azi o să te uiți pe tavan și la filme de dragoste. O să plângi de mama focului pentru că tu ești singură.

Azi nu o să iei micul dejun. O să îți bei cafeaua și o să fumezi câte pachete de țigări vrei.

Azi ai dreptul să te iei la harță cu toți bărbații din viața ta care te-au rănit. Să le spui că ți-au făcut rău, când ar fi putut să te scutească de durerea aia. Că sunt niște ingrați lași și nu te-au prețuit așa cum ar fi trebuit.

Azi o să îi urli vieții în față că e nedreaptă. De ce se tot ia de tine, când tu nu încerci decât să o trăiești în cel mai frumos mod posibil?

Azi o să îți plângi de milă, o să mănânci multă ciocolată, înghețată, pizza, paste și biscuiți cu unt. Și nici măcar nu o să te duci la sală azi. Pentru că pur și simplu nu ai chef.

Azi nu o să faci nimic prin casă, chiar dacă totul e vraiște, chiuveta e plină și nu ai nimic de mâncare în frigider.

Azi o să te întrebi unde ai greșit de ești nefericită, și tristă, și singură. Azi o să ai dubii în ceea ce privește puterea ta de a depăși greutățile de zi cu zi.

singura

Azi o să te îngrijorezi pentru că mai sunt multe zile până la următorul salariu și nu știi de unde o să faci rost de bani ca să trăiești.

Azi o să te superi pentru că ai vrea să faci shopping (cel mai bun antidepresiv), dar nu ai bani pentru asta.

Azi o să asculți numai melodii de dragoste, triste, și o să te întrebi obsesiv de ce nu există un bărbat în viața ta.

Azi o să te temi pentru ziua de mâine. Azi nu ai încredere.

Azi te doare faptul că nici anul acesta nu vei pleca într-un concediu, să vezi marea.

Azi o să te copleșească micile griji zilnice, peste care, de obicei, treci alunecând, fără a le da prea mare importanță.

Azi o să simți că nu mai poți, și ai avea nevoie de cineva care să te țină în brațe și să îți spună că totul va fi bine.

Azi nu o să răspunzi nimănui la telefon, pentru că nu ai răbdare să asculți problemele altora. Sunt prea multe și grele ale tale.

Azi va tăbărî peste tine trecutul, tot ce ai fi putut să faci și nu ai făcut. Fiecare mângâiere, vorbă frumoasă, ”te iubesc” pe care ai fi putut să îl spui, dar nu ai făcut-o, de teama ca celălalt să nu te creadă prea fragilă, vulnerabilă, ori ridicolă.

Azi îți e teamă.

Azi o să ți se pară că ești prea grasă și că nu ești îndeajuns de frumoasă.

Azi o să regreți că nu ți-ai vizitat mai des părinții și că i-ai rănit de atâtea ori cu fapta ori cu vorba.

Azi faci așa. Mâine… mâine e o altă zi. O să vezi tu. Cum vei simți.

Dacă nu și nu, știi bine: un medical de câteva zile nu a omorât pe nimeni. Și doar la gândul că nu o să mergi la serviciu, cred că o să îți înflorească un zâmbet în colțul gurii. Până la urmă, vezi cât e de ușor? Unde e fericirea? Exaaaact. La un concediu medical distanță.

Share This:

2 păreri despre “O să fii optimistă mâine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>