dragnea

Nu renunțați? Nici noi!

Mă uit în jur și nu mai înțeleg. Nu mai înțeleg dacă mulți dintre cei care au ieșit la Revoluție, în stradă, au făcut-o pentru că într-adevăr doreau stârpirea cancerului care era comunismul sau pentru că aveau o viață atât de goală, erau atât de lipsiți de idealuri, încât abia au aștept un motiv pentru care să lupte. Și au mers cu valul. Nu mai sunt atât de convinsă că mulți dintre cei care au urlat și încă urlă despre lipsa de apă caldă, mâncare, informație, libertate, pumn băgat în gură din perioada comunistă nu sunt, de fapt, nostalgici ai regimului în care s-au născut.

Pot înțelege dezamăgirea. Pot înțelege lehamitea față de așa zisă clasă politică, formată în cea mai mare parte din foști bișnițari de gumă și blugi de la sârbi, securiști sau urmașii acestora (licheaua naște lichea). Ceea ce nu pot înțelege este renunțarea la luptă. Odată ce ai luptat pentru bine, când el este amenințat, cum poți nu doar să stai deoparte, ci să fii de partea răului?

Nu pot înțelege cum niște oameni care au asistat la perpetuarea metodelor mârșave și hoțești de guvernare ale FSN, continuate cu mult aplomb și dedicație de PSD, au văzut zi după zi, regim după regim, cum țara e pusă pe butuci. Cum bătrânii sunt uciși cu zile pentru că nu au bani de medicamente. Cum tinerii pleacă din țară pentru că aici nu li se oferă instrumentele și recompensele pe care le merită pentru eforturile lor, au văzut cum nu se construiesc autostrăzi, deși sunt organizate licitații și există firme contractoare care fură statul împreună cu instituțiile statului. Cum pot acești oameni să voteze cu PSD, partid condus de un condamnat, pe numele lui Liviu Dragnea, partid plin de lichele și hoți? Cum pot să se lase manipulați în cel mai mizerabil mod de televiziuni precum Antena 3 și România Tv?

dragnea

Nu avem opoziție? Nu avem. Așa e. PNL e pus de mult pe butuci. Să ne gândim doar la atitudinea din campania electorală din primăvară. Iar acum uitați-vă la doamna Turcan. Vă rog să îi ascultați discursul. Doamna aceea se vede că e obișnuită să poarte cele mai multe discuții în coafor sau la saloanele de înfrumusețare. USR? Discreditat. Habar nu am dacă e finanțat de Soroș. Pur și simplu reprezentanții nu m-au convins.

Dar vorbeam despre generația asta, care nu poate fi înfrântă, pentru că nu-s destul de bătrâni să moară și au drept de vot. Și ne urlă în față că suntem nepregătiți. Că habar nu avem despre ce vorbim. Că nu știm noi cum a construit dosare politice false SRI, etc. Nouă, cei care în aceste zile ieșim în stradă ca să le batem obrazul lui Dragnea, Iordache, Grindeanu, penalul Voicu, etc. pentru că ne încalcă dreptul fundamental de a trăi într-o țară liberă. Pentru că vor să legalizeze corupția în cel mai mârșav și fățiș mod.

Și am un mesaj pentru domnul Dragnea: știți, domnule, care e diferența majoră dintre dumneavoastră și șleahta pe care o conduceți și noi, cei care ieșim în stradă, în zilele astea? Noi suntem gata să murim în picioare pentru dreptate. Voi sunteți niște lași. Modul în care vă luptați ca hienele pentru cele două ordonanțe de urgență nu denotă credința într-un ideal, în ceea ce e bine, ci frică. Multă frică. Pentru că sunteți niște infractori și e posibil să înfundați pușcăria.

Ah, și dacă tot suntem aici, CNA-ule, am strigat duminică și îți reamintesc, să nu uiți: ”CNA, fă și tu ceva!”. Pentru noi, ăștia care nu vrem pensii și salarii minime pe economie mai mari, peste noapte. Ci vrem o țară civilizată. În care să trăim decent și demn. Cu drumuri, școli, spitale și cât mai puțină corupție. Vrem și să nu o să vă mai lăsăm să ne scuipați între ochi doar pentru că voi puteți.  Vă reamintesc. Că poate ați uitat: ”Să vă fie frică, țara se ridică!”

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>