12088203_1075546242456065_5331432057986438700_n

No more shit!

Ai avut vreodată impresia că ești șefa relațiilor eșuate? Foarte bine! Bate palma. Suntem în două. Ba nu, mint. Cred că suntem în vreo două miliarde. Sau câte femei normale la cap or exista pe Pământul ăsta. Așa că treci încoace să îți spună mami ce a învățat ea din toate relațiile de căcat în care s-a aruncat și apoi aștept să îmi spui tu cam cât ai mâncat de-a lungul vieții tale.

1. L-ai văzut, l-ai plăcut, cam ce rămâne de făcut? Să îți vezi în continuare de viață. Exact așa cum făceai până la presupusul moment zero. Că cică așa e: până la el și de la el încolo. Minciuni. Viața ta a început în momentul în care te-ai născut. Și va continua chiar dacă domnul Xulescu își va lua tălpășita. Așa că fă bine și continuă să mergi la sală, să îți vezi prietenii, să te îmbeți prin birturi când și cum ai chef, să dansezi pe mese, dacă așa ai tu chef, să citești, să te plimbi, să o arzi prin magazine. Tot ce vrea inimioara ta.

2. Nu începe să bați mărunt din gene, să râzi ca o proastă la tot ce spune și să îl aprobi la fiecare tâmpenie ce îi iese din gură, ca ăia la proteste când aud o portavoce. Fii cu capul pe umeri, selectează și nu uita că tot ce își dorește e ca mami să îl mângâie pe creștet și să îi spună ”Ce băiat bun are mami”. Iar pentru asta e în stare să îți spună că nu Neil, ci el a înfipt steagu` pe lună. Și nu era al Americii, acolo e teoria conspirației, în care, apropo, el e expert de tale mondială, ci al minunatei țări unde a văzut pentru prima oară lumina zilei. Dar FBI, CIA, KGB, SRI, mass media, părinții lui și chiar și ai tăi, care, by the way, sunt fanii lui, vor, de fapt, să îl apere de faima internațională ca el să poată, în continuare, să îngroașe stratul de ozon, să salveze pisici din copac și lumea de la extincție.

3. Ceea ce mă duce cu gândul la următoarea idee, foarte importantă. Nu crede nimic din ceea ce îți spune. Cel puțin la început. Vrea să te impresioneze. E normal. El Tarzan, tu Jane. Lasă-l să urle și să se pleznească peste piept până răgușește și dă fuga la Urgențe să îi pună ăia niște comprese. Meaning? Timp. Dă timp relației.

4. E vânător. Vrea să se trezească dimineața, să își ia binoclu` și să se uite în zare cum tu, gazela, rumegi suave margarete sau ce morții mă-sii o crește prin savane. Nu te speria. Oi fi tu gazelă. Dar cu agheu, mitralieră și grenade. Cum se apropie, cum detonezi una. Așa că, dacă i s-o face foame rău, să își mănânce un picior. Asta până când simți tu că i-a trecut foamea și vrea să te țină în brațe și să te mângâie după ce ați mâncat niște vrăbioi împreună.

5. Sub nicio o formă să nu ai impresia că dacă nu ți-o tragi cu el cinci luni, trei zile și doujdeminute, o să îți doarmă pe preș. Astea-s prostii inventate de femeile frustrate și urâte pe care nu le fute nimeni. Dacă simți că îți joacă hormonii, dă-i bătaie. Cu chirăituri, de vrei. Dar atât. A doua zi spune-i să te scuze, dar trebuie să te pregătești pentru minunata zi ce ți se arată pe pupilă și că o să-l suni tu. Asta în cazul în care nu îți e oaspete în weekend. Atunci va trebui să te comporți ca și cum ați jucat Monopoly și tu ai câștigat. Și îi dai omului șansa să își ia revanșa. Doar tot tu câștigi, ce mama mă-sii! Cine-i regina shoppingului?

12088203_1075546242456065_5331432057986438700_n

6. Dacă te prezintă alor lui nu începe să îi spui mă-sii ce chec bun faci și cum abia aștepți sâmbătă dimineața să te înnobilezi cu puțină muncă domestică. Eu, una, aș face chiar invers. I-aș spune că am femeie care îmi face curățenie, pentru că de obicei sâmbăta sunt mahmură și nu am de gând să pierd timpul prin bucătărie când există atâtea restaurante. Pentru că, nu e așa, sunt o femeie responsabilă care încurajează antreprenoriatul.

7. Fii sinceră, clară și fermă. Spune tot ce gândești sau simți, fără să îl rănești, dar mai ales fără să îți fie teamă că s-ar putea să nu fiți de acord. Dacă are de gând să se îndrăgostească, să știe omul cu cine are de-a face. Știi ce i-a spus Coco Chanel ducelui de Westminster când a cerut-o de nevastă? ”Ducese sunt o grămadă pe lumea asta. Coco Chanel e numai una”.

8. Lasă-l să te curteze. Tu ești femeia. Nu mai asculta bullshiturile că ce, femeia ce-are? ea nu poate? Ăstea-s promovate de aceleași urâte frustrate și nefutute de mai sus. Bineînțeles că și femeia poate. Dar altfel. Rolurile-s clare de când lumea și pământul. Natura umană nu se schimbă. Așa că fii femeie și dă-i voie să își îndeplinească rolul de urangutan alfa. Nu de alta, dar femeia cu păr pe spate, piept și picioare nu e cea mai minunată imagine. Metaforă, clar?

9. Dacă te-a enervat, nu face crize. Nu urla și nu încerca să te arunci de la etajul doi. Nici să îți tai venele cu briceagul ăla de are la capăt unghieră. Nu e ascuțit. Parol. Taci. Atât. Taci și privește-l drept în ochi. Ah, da, și cu mâna dreaptă învârte cuțitul. Ăla mare, de bucătărie, de ți l-a dat mă-ta zestre ca să tai coastele afumate. Cu grație și delicatețe. Doar ești femeie, ce mama naibii?

10. Și cel mai important, nu uita cine ești. Nu uita cât de greu ți-a fost să ajungi în punctul ăsta al vieții tale. Nu uita câte ai tras și cât ai muncit cu tine ca să fii exact cine ești acum. Nu uita că tu ești singura constantă a vieții tale. Nu uita că în viața asta trebuie să îți fie teamă doar de boli incurabile. Nu uita că orice problemă are rezolvare. Nu uita că suferința nu o poți alunga. Ea există, și atâta timp cât va exista viață pe pământ va continua să ne sape în suflete. Și după ce îți amintești toate astea râzi. Din tot sufletul. De abia atunci se va îndrăgosti iremediabil din tine. Pentru că viața vrea viață.

Ce am vrut să spun cu toate aceste clișee? Că există niște reguli universal valabile, de când lumea și pământul, care nu se vor schimba oricâte valuri de feministe proaste și nervoase vor popula pământul. Există niște roluri apriori determinate. Există natura umană care se manifestă chiar și atunci când stați la o cafea. Există o perioadă de care orice relație are nevoie pentru a se așeza. Iar dacă ai ars etape, nu faci decât să te apropii de sfârșit mult mai repede decât ar fi natural. Logic, nu?

Și acum tai-o și dă-i bătaie la iubit. Că-i tot ce contează pe lumea asta!

Share This:

3 păreri despre “No more shit!

  1. Esti tare Ioana, imi place de tine, mi-ar placea sa fiu si eu la fel de dura in ce priveste barbatii, de ceva vreme ma invata viata sa devin asa vad :))) o sa iti citesc articolele cu interes, pup :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>