curva

Locuiesc cu o curvă bătrână

Știți cum sună râsul într-un apartament de vreo 60 de metri pătrați, când ești singur? Ca o curvă bătrână, cu ciorapii rupți, cu fustă atât de scurtă încât i se fede curul fleoșcăit, fardată cu mov și negru. Mult negru. Cu bluză mulată, prin care se vede burta imensă, cizme de lac, până la genunchi, cu tocuri scâlciate. Cu părul rar, vopsit blond, un blond spălăcit. Vulgar. Dezgustător.

Iar eu m-am tuns. Rar mai port tocuri înalte. Un pic de rimel, blush și ruj. Îmi tai unghiile scurt și le dau cu ojă doar când vreau să mă alint. Când am chef de joacă. Așa cum fac fetițele când descoperă pantofii mamei. Și se prostesc. Atunci îmi mai fac unghiile. Vara, de obicei. Port rochii și fuste mai scurte de genunchi doar dacă e foarte cald. Și întotdeauna cu teniși sau sandale joase. Pentru că altfel mi s-ar părea indecent. Îmi e teamă de indecență. Îmi e teamă de ridicol. Îmi e teamă să nu îmbătrânesc vulgar. Singură și vulgară. Mai degrabă înconjurată de cărți, câini și pisici, cu părul alb și papuci de casă, călduroși. Cu baston din când în când. Poate și pălărie. Nu știu. O să văd.

Și din seara aia am promis că nu mai ascult Melodia. De parcă viața ar ține cont de dorințele noastre. Mi-am pus căștile și am derulat până la cea mai veselă piesă din telefon. Aia de o ascultam azi dimineață și dansam aproape imperceptibil în timp ce mergeam. Și zâmbeam. Pentru că dimineața am mereu senzația că uite, poate știu și eu să fiu fericită. Dar serile, de cele mai multe ori, sunt mâșave. Și mofturoase. Pentru că s-a terminat piesa și a început Melodia.

curva

August. Ora 21. Port rochia neagră. Și sandale aurii. Și perle încrustate în diamante. Am rezervat masă la cel mai frumos restaurant din oraș. Pe terasă. Să aduc lumea la picioarele noastre. Să fiu eu prima care îl duce deasupra tuturor. Pentru că nu i s-a mai întâmplat niciodată. Și orice s-ar întâmpla, vreau să nu mă uite. Două persoane, așa am spus la telefon.  History repeating. Mereu încep din unul în doi și la un moment dat mă trezesc din nou în punctul 1. Una în unu. În seara aia am vrut să înfrunt singurătatea. Să o sfidez. Să îi arăt eu ei. Ce naivă sunt.

Ora 24. Melodia o lua de la capăt. A… trei ore împărțite la aproximativ trei minute. A doua sticlă de vin. Goală. Niște francezi, două cupluri, se uitau ciudat. Probabil pentru că îmi mișcam buzele și priveam în gol. Poate la un moment dat am privit chiar prin ei. Nu mai știu. Din seara aia îmi amintesc doar durerea. Voluptoasă, ce-i drept. Gata! Mereu am știut când e momentul să mă retrag. M-am descălțat. Când îmi e greu, îmi place să simt pământul sub picioare. Să am iluzia stabilității. Nu îmi păsa de nimic. Cânta Melodia în căști și eu mergeam în cei mai triști pași de dans.

În seara aia n-am ajuns acasă. Ci într-o casă oarecare, unde, din întâmplare, se aflau cărțile, tablourile, chiloții, sutienele, demachiantul meu. De abia a doua zi mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Și mi-am promis că nu voi mai asculta piesa. Am reușit. Nu am șters-o din telefon. Nu știu de ce. Poate știam că voi mai avea nevoie de ea vreodată. Poate știam că nu îmi învățasem lecția și va veni momentul în care va trebui să trec din nou prin asta. Și Melodia să fie acolo.

În seara asta a pornit din nou. A venit singură la mine: ”Pour moi c`est sur elles est d`ailleurs”. Am știut. Nu avea cale de scăpare. E mereu acolo. Mă pândește. Și până nu ne vom împrieteni, mă va viola în fiecare seară. Spaimă. Durere. Trup chircit. Goală. Urlu. Deschid ușa. Îi simt parfum ieftin. Închid ochii. Măcar să nu o văd. Măcar să nu o văd.

Îi simt buzele pline de bale pe gura mea. Și mâinile vâscoase. Și trupul bătrân și fleoșcăit. Și pute a transpirație. Deschid ochii. E atât de urâtă. ”Hahahahahahaha”, râde vulgar. ”Credeai că scapi?” Și începe să fredoneze cu o voce răgușită, mârâind mai mult, fals:

”Elle a de ces manières de ne rien dire
Qui parlent au bout des souvenirs
Cette manière de traverser
Quand elle s’en va chez le boucher
Quand elle arrive à ma hauteur
Pour moi c’est sûr
Elle est d’ailleurs ”

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>