curva

Io nu-s curvă, dar voi chiar sunteți proști!

M-am culcat cu mulți bărbați. Numărul, nu îl știu. Și dintre nume am mai uitat. Dar pe ei mi-i amintesc. Pe fiecare. Îmi amintesc ce gust aveau, cât de fină sau caldă sau moale le era pielea, vocea lor șoptind obscenități sau cuvinte de dragoste.

Prin anul doi de facultate am făcut, împreună cu o prietenă (știu că o să îți amintești și o să râzi), o arie de acoperire a bărbaților noștri. Am desenat harta României și am pus puncte roșii în orașele de unde veneau. Vodafone, Orange, Cosmote, dacă exista pe atunci, visau la așa ceva. Bine, exagerez un pic, dar aveam toate șansele să o ”iau” pe Peggy Guggenheim. Și niciodată, dar absolut niciodată nu m-am simțit o curvă. Pentru că niciodată nu m-am dat fără să vreau asta. Și nici nu am făcut-o cu vreun scop, în afară de plăcere. Iar pentru mine sexul e vital. Ca aerul. Sunt o fire carnală. Sexuală și senzuală. Animal.

Mereu mi-au plăcut bărbații. Toți. Căsătoriți. Divorțați. Văduvi. Singuri. Cu burtă. Fără. Cu doujdeani mai mari, cu zece mai mici. Nebuni. Rebeli. Scriitori. Corporatiști. Frustrați sau nespus de sigur pe ei. Pentru că în toți am simțit viața. Am știut să o văd, în ei. Și mi s-a făcut poftă. Am înșelat de multe ori. Fără niciun regret. Pentru că nu iubeam bărbatul lângă care adormeam. Dar nici nu l-aș fi lăsat să plece. Eram într-o zonă de confort. Adică nu îl iubeam. Clar, ca lumina zilei.

curva

Mulți veți spune (vă știu io) ”ești o curvă”. Vă răspund: sunteți proști! Niște blazați și plafonați. Niște incapabili de a vedea dincolo de barierele sociale. Dacă vă întreb ce e o curvă, îmi veți spune: una de se culcă cu mulți bărbați. Sau una de se fute pentru bani sau interese sociale. Hai, sictir. Habar nu aveți nimic despre singurătăți și sărăcie. Despre alegeri dureroase pentru a le fi bine celor dragi. Proști morți ce sunteți, o să vă spun o poveste reală, pe care nu o veți înțelege, dar e de datoria mea să o fac: un tată își ducea zilnic copilul la grădiniță. La aceeași grădiniță își ducea copilul, zilnic, și o femeie. O femeie decentă, normală, ați spune voi. Și într-o seară, acest bărbat vede această femeie făcând trotuarul, într-un loc de o anumită famă. Adică exact în zona unde opresc tiriștii, lăbarii triști și ăia de nu își mai pot fute nevestele, că le doare capul, s-au transformat în purcele dizgrațioase sau nu mai au chef. Că sexul nu contează. Niște proaste. În fine. De ce făcea femeia aia trotuarul? Pentru că avea un copil de crescut, singură, chirie și facturi de plătit și se gândise că așa îi va putea oferi copilului un trai decent. ”Avea o tristețe în ochi, dimineața, de mi se frângea sufletul”, așa îmi spusese bărbatul. Să nu îndrăzniți să o judecați, hienelor. Nu aveți niciun drept. Sunteți niște morți umblători, plini de venin, frustrări, visuri spulberate, dacă le-ați avut vreodată, și sunteți mici, băi. Râme.

Iar voi, cele pe care vă cataloghează și vă pun la zid, vă spun ce simt: dacă vă pare rău, căiți-vă. Dar numai în fața voastră. Pentru că nimeni nu plătește vreun preț în locul vostru. Iar dacă nu vă pare rău, cu atât mai bine. Ați făcut ceea ce ați simțit. Și nimeni nu e vinovat pentru ceea ce simte, dacă trăirea lui e autentică, dezinhibată, instinctuală.

Așa că declar încă o dată, în fața voastră, că am fost cu mulți bărbați, pentru că puțin îmi pasă de ceea ce spuneți voi. Nu, nu sunt iritată pentru că voi ați avea o părere despre mine. Mă doare în cur. Ci pentru că prostia, obtuzitatea și oamenii mici mă dezgustă. Și irită până la paroxism. Pentru că instaurează tot felul de stereotipuri, cutume și bariere care ne deranjează pe noi, ăștia mai liberi.

Probabil m-am futut cu mulți bărbați pentru că am niște lipsuri. Niște furtuni prin mine. Niște iubire de care mi-a fost dor. Dar asta e fix problema mea. Voi să vă vedeți de găurile voastre din suflet. Pe ale mele o să le cârpesc eu. Sau nu. Depinde ce mă va stimula mai mult să scriu.

Acum sunt îndrăgostită. Coaptă. De Popescu. Nu. Mint. Nu-s îndrăgostită. Îl iubesc. Visceral. L-am iubit din primul moment și am știut, acum sper, că e bărbatul vieții mele. Așa că nu am nevoie de alte piei de bărbați. Îmi ajunge a lui și uneori spun că-i atât de mult, de nu știu ce am făcut ca să merit așa ceva. Dar cu siguranță am făcut. Poate am iubit niște bărbați exact când aveau mai multă nevoie. De iubire. De o altă carne lângă a lor. De niște cuvinte obscene sau dulci, care să le redea un pic încrederea în ei. Și bine am făcut.

Sau poate într-o altă viață am fost curtezană. Habar nu am. Știu doar că nu regret niciun bărbat pe care l-am avut. A fost serviciu contra serviciu (nu, nu din ăla mercantil, cum credeți voi. Aici e o metaforă, dar știu că nu ați înțeles, pentru că sunteți proști). Pentru că eu, la rândul meu, din ei am supt poezie, viață și foc. Chiar și când habar nu aveau că există așa ceva în ei. Dar eu le-am văzut. Și le-am devorat. Și acum le scriu. Cu tremur. Fără să stau pe gânduri. Și nu am de gând să mă opresc. Din scris și iubit Bărbatul.

Share This:

27 păreri despre “Io nu-s curvă, dar voi chiar sunteți proști!

 1. Hristos a înviat! (Dacă mai scriu, să știi că, până la 8 iunie, o să folosesc salutul ăsta.) Dă-mi voie să-ți spun nu părerea unui teolog, ci a unuia care a studiat, de la 14 ani, domeniul ăsta și a fost și prof de religie: te consumi prea mult cu ce cred ceilalți despre viața ta. Este o întâmplare, la cap. 8 din Evanghelia după Ioan, în care unii aduc în fața lui Hristos pe o femeie despre care spuneau că este desfrânată și care ar fi trebuit ucisă cu pietre. Dumnezeu le-a spus că cel fără de păcat să arunce primul cu piatra și, normal… toți au plecat. Așa că, am și eu o dilemă: în momentul în care spunem despre femei că sunt „curve, prostituate, femei de moravuri ușoare” etc., oare se întreabă cineva că ele nu aveau cum să „merite” apelativele astea decât pentru că au fost cu bărbați. Deci, acei bărbați cum ar trebui numiți? Și încă ceva, oare nu tocmai acei bărbați sunt cei care aruncă cu pietre fără să se gândească că și ei ar trebui să fie alături de victimele lor cu spatele la zid? Așa că, după părerea mea, eu cred că viața noastră ne aparține, avem dreptul să o trăim cum credem de cuviință și, prin urmare, ceea ce spun alții despre noi, oricât ar de mult ar durea (Și crede-mă, știu că poate durea!), nu ar trebui să ne afecteze! Capul sus!

  1. Adevarat a inviat!
   (iti raspund eu pentru ca tirfa care a scris articolul nu o sa o faca, ea are alte „principii” de viata)

  2. Frate barbati nu stai sa discute cit de curva e una sau alata, nu ne intereseaza, femeile pe dealata parte sunt cele mai rele fiinte de pe pamint. Critica tot ce prinde, de la pantofi, la acesori, cu cine umbla, cum se imbraca, ce maininca, cit bea etc etc etc. Da am facut multe femeie/barbati curve, dar nu avea treaba cu sexul, ci avea foarte mare treaba cu caracterul. Eurau curve cu 2 fete, iti zimbeau pe fata si te muscau de cur pe la spate. Haide sa nu mai generalizam si sa nu bagam religia unde nu isi are rostul.

 2. Salut! Îți mulțumesc! Îți mulțumesc femei frumoasă! Articolul tău a fost ca prima gură de aer după ce ai ieșit dintr-un metrou aglomerat. De curând am avut o experiență urâtă (și asta e puțin spus) cu un bărbat la care țineam și care m-a numit curvă, fără ca măcar să-mi asculte sufletul. Dar m-au vindecat de boala asta patru oameni frumoși, trei bărbați și o femeie, și acum tu. Deci îți mulțumesc, îți mulțumesc femeie frumoasă!

 3. Nu încurajați prostiaa și actele necorespunzatoare…ai studiat această parte de la 14 ani? Dacă vei trăi încă 200 și vei studia ,tot nu vei înțelege!! Apropo,dacă tot vorbești de Isus…ce-a zis către acea femeie după ce au rămas doar ei doi? Să faci așa tot restul vieții? Să distrugi familii? Să nu te schimbi? Ești perfectă așa prostituată cum ești? Așa a zis ,nu? A zis altceva…Du-te, dar să nu mai PĂCĂTUIEȘTI!! (pt. toate prostituatele care nu înțeleg: să nu mai faci sex cu toată lumeaa, că lași copii pe drumuri și neveste văduve, că-s văduve cu un bărbat care acceptă o CURVĂ. Pentru că o femeie care lasă copii pe drumuri nu este curvă, ci DRAC în piele de Om). Iar pentru tine domnișoară n-am venit cu sfaturi ,n-ajut pe nimeni, sunt egoist…dar, te aflii într-o zonă gri. Tu nu mai ești capabilă să te controlezi ,pur și simplu materia ta cenușie s-a dus odată cu faptele tale. TU, toată viața ta n-o să mai poți iubi, pt că și pe cel pe care zici că-l iubești defapt nu-l iubești, e doar in mintea ta, defapt s-a produs o vibrație în tine crezând că mai poți iubi, te-nșeli. Pentru tine iubirea nu-i ceva de durată ,ci doar o chestie de timp. Asta numiți voi emancipare? Oameni liberi? Vă spun eu, ați Înnebunit ,și nu vă săturați?

  1. Daca tot stii ca prostitutia este un pacat in fata Dumnezeului tau de ce nu stii ca El nu iti da tie dreptul de a judeca. Nu ar exista curve sau prostituate daca nu ar exista curvi si prostituati! Hai sa ne vedem de viata noastra si sa nu mai judecam ce fac ceilalti, sa dam mai multa importanta vietilor noastre si nu vietilor celor din jur

  2. Ideea mea era că nimeni nu ar trebui să judece pe nimeni! Nu cred că este cineva fără de păcat! Acum, dacă tot nu m-am făcut înţeles cum mi-am dorit, hai să mai încerc să lămuresc câteva lucruri. Poate îmi iese de data asta: 1) Nu îndemn pe nimeni să facă păcate. Departe de mine gândul ăsta. Tot ce îmi doresc este ca nimeni să nu acuze pe nimeni decât dacă este procuror şi cel acuzat chiar a săvârşit o faptă antisocială; 2) Au fost timpuri în care diverşi indivizi, în numele religiei, au torturat şi au omorât pe alţii. Nu mi-a plăcut când am citit paginile alea în cărţile de istorie şi, mai mult ca sigur, nu mi-ar plăcea să văd acele vremuri întorcându-se; 3) Nu ştiu când poate fi definită cineva „curvă”, „prostituată” sau „femeie de moravuri uşoare”, cu câţi bărbaţi trebuie să se fi culcat înainte, cum trebuie numită acea femeie dacă, între timp, „s-a lăsat de meserie”. Aşa că mă întreb, poate cineva să-mi dea astfel de lămuriri „pe baze obiective”? 4) Am înţeles, femeile „e curve”, dar bărbaţii cu care ele se culcă ca să ajungă „curve” cum se numesc? Ei de ce trebuie să aibă regim preferenţial?
   Ca să concluzionez, mesajul meu iniţial s-ar fi dorit ceva de genul: Ioana, dacă te acuză cineva de imoralitate, ţine capul sus, nu e treba nimănui (Ce ai făcut, cum ai făcut, de câte ori şi cu cine.) decât a ta şi a duhovnicului tău (Dacă-l ai şi când o să-l ai! Normal, sfatul meu este să-l ai!). Pentru acuzatorii tăi, este bine ca şi ei, la rândul lor, să se uite în sufletele lor şi să vadă dacă sunt cei mai în măsură să te critice. Cam atât, deocamdată!

 4. Prostitutia este o indeletnicire care o face cineva din motive personale, curva insa este o persoana de joasa speta ca si caracter.

 5. Duda draga, zici tu ceva aici si zici bine ! Adicatelea pui punctul pe (e)’i’, in asa fel incat sa inteleaga toti… Cei mai saraci cu duhul iar pe danselor (i)ele le aduci un pic de intelegere si de alinare ! Bravo tie si tine-o tot asa ! Bafta cu Popescu :)!

 6. Pentru autoarea articolului: ce nu intelegi tu, ca muuuuulti altii din lumea handicapata in care traim, e ca nu tu faci regulile. Oamenii nu fac reguli, ei trebuie sa respecte reguli. E o mare diferenta.
  Daca intram in detalii, o sa intrebi ce reguli dar aici incepe o discutie foarte adinca si lunga.

  Daca esti sau nu o curva este in functie de sistemul de referinta ales.
  Din punct de vedere crestin esti o curva.
  Si pentru ca sa vezi cam pe unde esti din punctul asta de vedere o sa iti spun ca in urma cu aproape doua mii de ani a fost o mucenita care a preferat sa moara decit sa isi piarda fecioria (l-a prostit pe soldatul care a vrut sa o batjocoreasca cu niste buruieni „magice”, care l-ar fi protejat de loviturile sabiei. Ca sa ii „demonstreze” fecioara si-a pus citeva in jurul gitului si i-a cerut tipului sa loveasca cu sabia. Ala a lovit si evident i-a zburat capul dar ea s-a dus curata inaintea Celui in care credea).

  Cred ca ti-ar fi foarte util sa citesti viata Mariei Egipteanca (ideal ar fi si sa o urmezi, pina acum tu (si multe altele din zilele noastre) ai urmat numai prima parte).

  1. De unde caca stii tu ma ce a fost acum doua mii de ani, cand va vad asa distrusi… n-ai habar ce se intampla in secolul asta si stii tu ce i-a spus fecioara nu stiu cui acum doua mii de ani :)))

 7. Ia uite ce scria o damă acum câţiva ani, când era cam de vârsta ta. Eu deja mă apropii de erecţie după ce ţi-am citit articolul. Nu aș zice ba, la o adică, de-ar fi să ne încârligăm. 😉

  „Cand cea mai de calitate piele se preumbla dinainte-mi, mainile stiu sigure rostul. Una alearga de nebuna peste imperiul asta exclusivist, cautand cantitate. Pielea intinsa ca o harta prezinta forme geografice de inalta clasa. Si uite cum cireasa devine o vilegiaturista a carnii putin impanate. Exploreaza cu nesat, se pierde, isi ia repede avant. Reuseste sa gaseasca cu greu drumul inapoi, in lumea celor care cuvanta.

  Pe mana asta o gasesti cand pipaind, apucand, strangand. Cand odihnindu-se bolnava de atata ravna, pe unul dintre dealuri.

  Cealalta mana o ia de nauca in sus. N-am grija ei, stiu ca se descurca. De obicei se afunda habauca in parul ca matasea si isi face de treaba acolo pana la ore mici. Daca nu e chemata inapoi sau scoasa cu forcepsul, nici ca-si mai baga mintile in cap. Asta daca nu cumva se duce degraba sa se reuneasca cu cealalta. Si sa se aseze inapoi pe harta. Pe celalalt deal.

  In timpul asta nasul, viclean copil de casa, se bucura ca e nebagat in seama. Pitit in umbra amusina festinul. Zburda precum un porc bine anternat in cautarea trufelor rare, ascunse prin tarini si paduri. Cine sa-i mai puna lui acum zagaz. Cine sa-l mai controleze si sa-i explice ca trebuie sa ramana decent. Infundat in carnea proaspata, el exulta singur si nelinistit.

  Cu narile dispuse sa traiasca intens, cireasa isi plimba fata aproape lipita de pielea vrajita. Ce nevoie sa mai aiba ea de aer. Mai bine nasul se ocupa cu ce stie el sa faca mai bine. Sa inspire direct de la sursa fire de luna impletite in perechi, ca niste ciucuri de covor.”

  https://injurde40.wordpress.com/2010/12/20/delirium-erogemens

 8. Imi pare rau, dar eu nu am vazut barbati sa judece sexualitatea unei femei sau de cit de multe ori sio trage. NU inteleg de unde ai scos tu asa ceva, cele vinovate si cele care catalogheaza sunteti voi fetelor, rautatiile sunt maxime, criticile la fel. Am 32 de ani, sunt barbat, nici o secunda in viata mea nu am stat cu baieti la bere sa discutam despre femeie daca sunt curve sau nu. Sincer sa iti spun nu ne intereseaza, barbati nu sunt curiosi, barbatilor le plac femeile deschise cu care isi poate impartasi toate faneziile. Din experienta mea femeiel sunt cele rigide cu mutre, complexate, etc. Imi pare nespus de rau ca ti-am distru articolul, din ce anume ai scris tu acolo imi da o tenta de feminism complex care incearca sa scoata in evidenta o mica ura catre barbat. Desi la final ai spus ca l-ai gasit pe Popescu. Ma nucur pentru tine si ca ai gasit fericirea, dar eu unu consider ca feminismul este defapt o pierdere de timp.

  PS: imi pare rau de greselile gramaticale, nu am facut limba Romina la scoala, si am invatato de unu singur, sper sa intelegi inca mai invat :)

 9. Multumesc ca mi-ai publicat comment-urile.
  Si nu uita ca orice pacatos mai poate sa se intoarca la Dumnezeu, pina este viu. (a se vedea tilharul de pe cruce care sia cistigat mintuirea dupa o viata pacatoasa, in ultimere ore pe care le-a petrecut in aceasta lume).

 10. Draga Ioana, nu ma pot abtine. Psihologie avansata pe blogul tau, draga mea. 😉 E cu practica…nu doar cu teorie, aplicata direct pe subiect(i). Recunosc, sunt ahtiata…Oricat te-ai amuza, la un moment dat ramai prostit. :)

 11. Comentariile bat articolul!
  Popa are impresia ca te consumi, Ovi – un gras de 50 de ani si 160kg in spatele unui monitor vorbeste de Doamne doamne, nu inainte de a te „numi” tarfa iar apoi iti multumeste (si nu se culca pana nu face o laba),
  si in final o gasim pe Liz care cauta inspiratie desi ne minte ca e oripilata de continut!
  Success in continuare, nu te uita in gura unor gunoaie de oameni! MUAH!

 12. Poti face si alt lucru daca nu ai bani, nu doar sa te prostituezi! Mai bine mergi la sapa! Si e o munca mult mai inalta decat sa te prostituezi!!!

 13. Întotdeauna găsim justificări pentru slăbiciunile ,minciunile,trădările noastre.Odată o tipă merge la doctor și îi spune că nu se mai satură și se culcă cu zeci de bărbații .Doctorul după ce o consultă i-a spus că e bolnavă ,Ea îl roagă să-i de un certificat medical fiindcă soțul îi reproșează că este curvă.Păcatul ,destrăbălare nu satură deoarece sexul nu presupune sentimente ci doar exercițiu fizic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>