alegere

Insomnii și (in)decizii

Îmi e teamă. Îmi e teamă că într-o noapte vei suna, la orice oră și voi dormi. Voi vedea dimineața câteva apeluri pierdute de la tine, voi punea cafeaua pe foc, mă voi duce la baie, voi face duș, mă voi întoarce în bucătărie, cu părul încă ud, un pic înfrigurată, în voi bea cafeaua cu lapte și mult zahăr după ce mă voi fi uscat pe păr, voi fuma câteva țigări și voi asculta știrile.

Voi alege cu grijă hainele și până voi fi luat trotineta, voi fi uitat că m-ai sunat. Voi revedea apelurile când altcineva mă va fi sunat, dar cu siguranță mă voi lua cu altele, mai urgente și importante. Și voi primi un mesaj de la tine în altă zi. Nu voi simți nimic. Îl voi privi plictisită, voi da din mână a pagubă și voi pufni, un pic nervoasă, pentru că tocmai mă uitam la un film interesant sau aș fi scris ceva și mesajul tău ma va fi scos din mine.

Și nu voi răspunde decât într-o seară în care voi fi nostalgică. În care mă voi simți prea singură și îmi va fi fost dor de tot ceea ce ar fi putut să fie. Iar tu vei răspunde cu voce grea, răgușită. Îmbibată. Împleticită. Lovindu-te de silabe și litere rearanjate haotic și îmi voi aminti din nou cât de teamă mi-a fost în noaptea asta, în care din nou, a câta oară?, mi-ai reamintit că nu a venit încă momentul în care pot dormi fără tine… uneori cred că pot. Dar mă trezesc pe la 1, adorm din nou pe la 4, iar la 6 nu mai are niciun rost să încerc din nou.

Și vreau să te rănesc. Să te înjunghii. Niciodată pe la spate. Mereu fățiș. Să te sfâșii. Să te tai prin gât și stern, până la vintre și să îmi bag capul în tine. Să privesc în toate părțile și să mă întreb cum dracu` nu încap acolo, că e așa de gol. E pustiu. Iar o mână de om, ca mine, sigur ar fi încăput. Și-ar fi făcut un culcuș. Nu prea mare, în caz că ai mai fi găsit altele care să te umple. Și la un moment dat aș ajunge la inimă și n-ar fi acolo. Tu ai fi. Și voi fi înțeles că de tine nu aveam loc în tine. De tine, gol.

alegere

De m-aș prăbuși în niște brațe, aș plânge. Dar așa nu am cum. Trebuie să merg dreaptă, cu părul ciufulit, pensată neglijent și să mă prefac a fi puternică. Nu mi-e rușine să plâng pe stradă. Dar nu am de ce să mă sprijin. M-aș prăbuși, dacă aș începe să plâng. Nu aș mai avea putere să stau în picioare.

Și îmi voi aminti toate astea și voi închide telefonul. Fără nicio urmă de regret. Așa. Pur și simplu. Și din nou nu voi putea dormi. Mă voi gândi de ce am greșit, din moment ce am făcut totul ca la carte. Și de ce nu pot lua cruci în spinare, să le duc zâmbind, așa cum face ea… de ce m-am scuturat și le-am trântit la pământ. Și am fugit. Până nu am mai avut aer.

Mă strânge capul. E într-o menghină. Și plămânii plesnesc. Și nu știu. Stau cu plânsul în capul pieptului. Îl simt un pic și pe vârful nasului. Mereu mi-e greu să aleg. Să cumpăr salată? Să mai târăsc iubirea asta după mine? Poate s-o face măricică și puternică într-o zi și se va ridica singură. Va merge lângă mine și ne vom ține de mână. Nu va mai fi grea.

Trebuie să aleg. O să îmi schimb din nou culoarea părului.

 

Share This:

2 păreri despre “Insomnii și (in)decizii

  1. M.a impresionat cartea ta Instinct, m.am regasit in multe pasaje. Mi.au placut tare mult unele capitole dar mai ales mi.a placut ultimele pagini pt ca e exact mesajul de care aveam dnevoie! Sa ma trezesc sa imi revin, sa traiesc, sa iubesc.. din nou. trec printr.o perioada de after „Un Demon” 😀 la fel ca cei descrisi in care de tine. Sunteti f Frumoasa si scrieti f frumos.

    Oamenii de care vb (daca imi permiteti sa scriu o parere) pe care ii alegeti Demonii de care va indragostiti. pot vb doar de cazul meu (studiez Psihologia) ii numesc Narcisisti , persoane care sunt dependente de a se „umple” cu orice, mai ALES cu persoane care ii iubesc. empatice etc.. Multe dintre persoanele alese de mine au aceste trasaturi, si in opinia mea Knowledge is power. E f greu cand persoanele astea Magnetice si FOC te parasesc, dar asa sunt ei. Ard repede, ioubesc repede si cand te parasesc lasa un gol. si trec la urmatoarea. sau urmatorul :)

    Din nou… Interesanta carte, Success mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>