am ucis

În seara aia am ucis. Pentru tine

Pentru tine mint, înșel, trădez, ucid încrederi. Pentru tine am venit. Mai mult decât pentru ea. Am trădat-o în seara aia. Mi-am trădat un vis. De ani visam să o văd. Să o ascult. Să mă pierd prin ea.

Și în seara aia, când mi s-a dat, de bună voie, nu mă gândeam decât că vreau să ajung acasă, la tine, să ne punem în pat și să mâncăm tocăniță de pipote și inimi. Poate chiar și ale noastre le-am fi amestecat un pic. Ne-am fi amestecat unul într-altul și mie, în sfârșit, mi-ar fi cântat în cap vocea ei, sfâșiată, urlând o durere de inimă spaniolă.Și aș fi auzit cu adevărat chitara, cum îmi legana creierii și mi-i electrocuta. Pentru că le-am luat cu mine, în seara aia. Să le pot trăi cu tine, pe când aș fi venit acasă. Doar așa mă mai pot bucura de visurile mele împlinite: dacă ți le împărtășesc.

Și habar nu ai. Ți-am spus cât îmi doream să o văd pe Maria Răducanu. M-am pregătit ca o mireasă, pentru seara aia. Eram toropită de căldura zilei, cu mintea sfărâmată de zgomotul orașului mișcător. Prea mișcător. Ca să nu înnebunesc, mi-am cumpărat o pereche de balerini. Colorați. Că îmi era dor de poezie. Iar culorile, știm bine, sunt esență de poezie. Și am venit acasă. Frenetică. Emoționată. Mi-am luat rochia vișinie, cu dantelă la gât. Cea mai frumoasă. Pentru că Maria, cu vocea ei care mă cutreieră, așa mă merită: emoționată, simplă, frenetică, înnebunită de dorul ei.

am ucis

În pauză m-am ascuns după un stâlp și am ascultat îndrăgostiți cum își șopteau vorbe pe care nici măcar ție nu am de gând să ți le spun. E dragostea lor. Nu am dreptul. Și mă gândeam la tine. Și la Maria. Și îmi era dor. De senzualitatea vocii ei. Cât aș vrea să am și eu vocea ei, să îți șoptesc că te iubesc. Mereu. Mereu. Dacă ți-aș spune asta cu vocea Mariei, sigur ai înțelege.

Când s-a terminat concertul m-am simțit pierdută. Dar mereu mă simt așa în orașul ăla mare, prea mare pentru mine care am doar 1.60 și-s așa de fragilă. Mă simțeam pierdută și pentru că fusesem în muzică. Și dintr-odată s-au aprins luminile, lumea a început să vorbească tare, prea tare și aș fi vrut să mă întorc. Nu la tine. Era prea devreme. În vocea ei și în notele chitarei care îmi cântase toate dorurile, tristețile și iubirile. 33 de ani în două ore. Ce simplu poate fi!

Și nu puteam să mă întorc la tine așa, neîntreagă. Eram încă a lor. Dar îmi erai prea dor. Așa că am închis ochii și am început să îți amușin pielea, în gând. Am făcut-o de atâtea ori, încât îmi e îndeajuns o fracțiune de secundă pentru a-ți recunoaște parfumul, în mine.

Când am urcat în taxi, mirosea deja a tocăniță de inimi. Ale noastre. Din urechea stângă, se rostogolea pe obraz vocea Mariei.

Share This:

4 păreri despre “În seara aia am ucis. Pentru tine

  1. În comentariul precedent nu am scris nimic rău, de aceea nu știu de ce l-ai anulat. Interpretarea corectă era că nu mai număr de câte ori îți citesc materialele pentru că sunt sigur că va deveni un obicei. Este adevărat că pentru a se înțelege bine mesajul trebuia recitit și comentariul de ieri.

    Îmi pare rău pentru neînțelegere. Acest comentariu nu trebuie să îl publici, l-am făcut pentru a lămuri o situație în care intenția mea nu era de a jigni.

    1. Nu l-am anulat. Doar că nu intrasem în admin să îl aprob :) Și am un job frumos, care îmi mai aduce și un venit sigur. Altfel cum aș putea veni pe la voi, cu cartea? :)

  2. Apropo de job…cred ca ar fi interesant pentru multi dintre cei care te citesc Ioana sa afle cate ceva si despre cealalta parte a personalitatii tale respectiv cea profesionala ! Da, noi cei care te citim, apreciam si admiram in egala masura…si lucru cel mai important nu incercam sa te schimbam astfel incat lucrarile tale sa poarte amprenta personalitatii originalitatii propri ca si pana acum ! La cat mai multe si reusite eseuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>