cai

Hai, vrei să îmi fii cal albastru?

E frig. Și mi-am luat fustă albastră. Nu e la fel. Nici eu nu mai sunt aceeași din seara aceea. Toți ne mințim din când în când. Am nevoie de o iluzie albastră. Una ajunge. Tocmai de aceea mi-am adus sticla de whiskey lângă mine. Să nu mă mai rup.

Am descoperit câteva formații noi. Mi-ai recomandat Heidegger. Când oi avea putere. Acum am strâns îndeajuns de multă încât să ascult Slave to love. Am răsuflat adânc. Am închis ochii. Și am sorbit din pahar. Play.

Mi se lovesc atomii. Ce ușor ar fi să mă îndrăgostesc din nou. Toți sunteți himere. Așa v-am ales. M-aș prelinge de pe un sfârc pe altul, cu țigara în colțul gurii, în timp ce pulpa, sfârșită de atâta zvicnire, se arcuiește deasupra gleznei puțin obosite. Totul se leagă. Din creștet, în deget.

Îmi trec mâna prin păr. Nu plâng. Mi-a intrat puțin fum în ochi. Iluzii pentru toți. De aceea țin mereu țigara în colțul gurii, cu mâinile aparent ocupate. Bineînțeles că mi-a intrat fum în ochi. Îți jur că nu te mint. Am uitat să plâng.

Li s-a spus cailor: ”Muriți și unii dintre voi veți deveni inorogi. Poate.” Și caii s-au sinucis. Până la ultimul.

cai

Iar oamenii… oamenii devin îngeri, apoi. Până la urmă. E o certitudine a mea. Și tot se tem.

Nu îmi e teamă de tine. Oricât de negri ți-ar fi ochii. Cum să îmi fie teamă de ai tăi când am privit în ai ei? Suntem prietene bune. Azi îmi spuneai ce și cum. Și te-am lăsat. Știu cum e. O voi lăsa. Mă va lua de mână, îmi va zâmbi și mă vă săruta pe frunte. Oricum suntem doar noi două, de la începuturi. Nimeni nu moare demn, să știi. Se moare. Și atât. Viața noastră, cosmopolită, globalizată, bio, cu xanax și prozac, Martini și Cosmopolitan, nu mai e de mult demnă. Onorabilă. Dar ce norocoși suntem pentru că avem privilegiul de a visa la ele. Despre onoare și demnitate vorbesc. Celelalte, nu-s de noi.

Nici tu nu ești cal. Dar stii ce? Într-o noapte m-am visat femeie ascunsă după un copac. În ring dansau un inorog și o zână. Și am vrut să fiu ca ei. Dacă ai vrea, te-aș invita în visul meu. Pentru că știu! știu că i-ai privi la fel de fascinat.

Nu există oameni compatibili. Există doar oameni fascinați de aceleași minuni.

 

 

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>