catel

Fapte bune

Săptămâna trecută am pus la bătaie două cărți și o pipă pentru cel sau cea care va fi făcut o faptă bună și o va fi împărtășit. Acestea sunt mesajele. Vor fi numerotate, așa că, în comentariu, vă rog să precizați numărul care corespunde poveștii pe care o considerați cea mai frumoasă. Sper să vă inspire. Pe mine m-au emoționat tare:

1. ”Am semnat un contract de susținere a unui copil pentru 12 luni. Am dăruit un ghiozdan unui fete pentru începutul de școală. Mi-am oferit ziua de naștere fundației FRCCF. Și odată cu semnătura, am făcut și prima plată în cont. Am adoptat o minune de catel de la adăpost la începutul lunii. Și cel mai drăguș e ăsta:

Numele fetei este Alexia, clasa a-7a, București, numele băiatului este Vasile, clasa a-8a, Cluj, numele cățelului este Bella. Aaaa, și are 1 an și 6 luni, este un metis superb.”
catel
2. ”Hmm…o faptă bună… e singurul lucru care poate să ne facă fericiți cu adevărat… e vorba de fericirea aia reală. pe care o simți multe zile după, care se vede și se transmite… încă de copil. Mi-am spus un lucru:”Eu nu vreau să trăiesc doar pentru mine, degeaba, eu voi trăi pentru oameni”. Acesta e unul dintre motivele pentru care o să fiu medic odată(peste ceva timp).🙂
Era într-o seară în care m-am hotărât să merg la o gardă la Smurd, eu cu încă două prietene. la spital plictisitor, nu prea aveam ce face, așa că mă apuc să colind printre paturi, căutând oameni care au nevoie, poate, de o vorbă bună. Mă opresc la o bătrânică ce stătea pe hol, pe un scaun, cu un copilaș de vreo șapte anișori lângă ea.
Am început să discutăm și aflu că copilașul are un handicap și tatăl copilului e acasă, paralizat de la gât în jos și era îngrijorată pentru el. Aștepta o salvare de vreo șase ore ca să o ducă acasă (într-un sătuc la vreo 30 de km).
Când i-am auzit durerea, mi-a venit o idee, așa, fulger. Mă uit la prietena mea care are mașină și îi spun că știu cum o să facem. Prietena mea, mai fricoasă, nici nu a vrut să audă. Zona unde locuia era rău famată, era ceață puternică și noapte.
Până la urmă mi-am scos „arsenalul de șantaj” în față și am convins-o.  Acuma, ca să o luăm pe bătrânică, trebuia să trecem de medicul de gardă, de niște hârțoage, cum că o luăm pe propria răspundere, aaa, și de bătaia de joc a unui tip care mi-a spus „Te crezi Maica Teresa, ai impresia că o să poți duce toți pacienții acasă, să îi salvezi”. Mă rog. Prost.
Ideea e că, pe la cinci dimineața, bătrânica a ajuns acasă și pe drum m-a întrebat de câteva ori: „De ce eu? De ce te-ai oprit la mine? Nu pot să cred că mai există oameni”
Pentru că atunci când vrei să fii de folos ești inspirat. Mda, existau pericole (după am gândit), da, nu voi putea lua toți bolnavii acasă, dar știu că merită. Puțin, cât pot, dacă fac pentru altul e o „investiție” bună. Într-o lume în care nu prea mai există „oameni”e așa frumos să trăiești pentru ei. Îți dă fericire. Fericirea aia care se vede, se transmite.”
3. ”Îmi păzesc mama în fiecare zi”
4. ”Nici nu stiu dacă în viața asta am făcut fapte bune. Se pune ca am salvat vreo șapte pisi de pe strada si le-am găsit căsuțe.Am trei bucăți în casă.S e pune ca zi de zi am grijă de piciul meu,ca sufăr când îl doare ceva,cand are vreo teama….Se pune ca avem grijă de casa, de cei din jur pe care îi iubim? Se pune ca muncim de dimineață până seara si la sfârșitul zilei chemăm somnul iar el își bate coada de noi impingandu-ne în fața gânduri și griji în fața? Nu! Fiecare din noi face ce crede de cuviință si nu se da înapoi de la a face ceva bine. Asa zic eu. Da,as citi o carte bună,as mirosi cu nesaț paginile proaspăt tipărite să îmi ajungă în ultima celulă din creier apoi as închide ochii si m-as imagina lângă casă bătrânească citind si bunica certandu-ma ca nu o ajut la treaba…Fapte bune…Se pune ca am fost la magazin și mi-a dat restul cu un leu mai mult si m-am întors și i l-am dat înapoi? Se pune ca vecina de lângă mine a venit plângând ca cei de la cablu au venit și au debransat-o pe ea care plătise în loc să mă debranseze pe mine care am uitat sa plătesc si am mers la ei si m-am certat cu ei ca au greșit și să vină să o rebranseze? Dacă astea sunt fapte bune…Eu zic ca sunt normale.Fapte bune fac medicii care salvează oameni,pompierii care sting flăcări…O zi buna la toată lumea”.

 

Share This:

8 păreri despre “Fapte bune

 1. Nr. 3 ”Îmi păzesc mama în fiecare zi”

  E o drama intreaga, este o lume intreaga plina de fapte bune in spatele acestei simple propozitii.
  Pe mine m-a cutremurat simplitatea aparenta a acestei propozitii.
  Este unul dintre gesturile supreme de bunatate.
  Stiu cum este si stiu ce inseamna.

 2. 3 zic si eu. Parca prea doare și prea e bună.
  Am găsit zilele trecute un portofel cu bani multi în el. Eu aveam mai puțin ca nimic. L-am dat înapoi și mi s-a oferit un job.
  Când nu ai, dar totuși dai acolo e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>