doliu

Doliu

Am murit. Nu, nu eu. Noi. Eu nu voi muri până nu ne vom întâlni pentru totdeauna. Pentru că, până la împlinirea vieții, orice moarte e temporară. Dar s-a întâmplat să murim puțin, acum. Așa că port Doliu de-a stânga. De-a dreapta suntem noi, morți.

Ceea ce îmi amintește că am aruncat levănțica. Oricât de tare m-a durut. Pentru că ceea ce moare nu mai poate fi salvat. Doar plâns. De aceea mi-am scos inelele. Am lăsat doar unul dintre cele două, negre, pe inelarul stâng, exact acolo unde ai fost, cât mi-ai fost.

Și sunt femeie. Ba nu. Zeiță sunt. Mă minunez în fiecare zi de mine. Nu m-ai văzut așa. Pentru că nu de asta aveai nevoie. Ai recunoscut în mine oglinda. Iar pentru mine a fost așa ușor. Sunt androgin. Bărbat ori femeie, totuna e.

Și după ce am aruncat levănțica, am schimbat apa florilor și mi-am dat seama: doar pe ele le vreau de acum înainte. Dar știi câte sute de buchete și zeci de specii am cumpărat ca să le găsesc și să îmi dau seama că ele sunt? Doar ele. Habar nu am cum se numesc. Nici nu contează. Pentru că le-am văzut și le-am recunoscut. Știu, știu. Va veni iarna și nu le voi mai găsi. Ți-am spus că-i temporar. Va veni din nou și vara. Măcar acum știu de ce ori cine îmi e dor. Iar eu îmi sunt atât de fidelă încât odată ce am aflat ce-i al meu, nu îi mai dau drumul. Oricât ar trebui să aștept. Eu nu mă mint.

Așa că nu voi citi. Nu mă voi uita la televizor. Nu voi aranja hainele în dulap și nu voi schimba lenjeria. Acum doar ne voi jeli. Voi sta la căpătâiul nostru și o să ne privesc morți, eu în stânga, tu în dreapta patului, eu cu mâna abia sprijinită de coapsa ta, și morți.

doliu

Și dacă mai zice unul că o să treacă, îl împușc în cap. Îl tai. Îl chinuiesc până urlă de durere, ze zbate și mă imploră să îl cruț. Și toate astea în timp ce îl scuip în față și îi urlu în ochi și urechi, și gură: nu vreau să treacă, idiotule. Așa ceva nu trebuie să treacă. Pentru că așa ceva e adevărul. Iar pentru adevăr plătești, boule. Imbecilule.

Proștilor! Cum să treacă tot ce-i mai adevărat din mine? De acum nu mai sunt la fel. Iar metamorfoza doare. Să te smulgi din cocon și să pleci într-o altă lume, necunoscută, doare, cretinilor. Dar voi nu aveți de unde să știți. Așa vă trăiți viața voastră de căcat. Lasă, că trece. Lasă, că trece. Pentru voi totul trebuie să treacă. Pentru că voi habar nu aveți ce-i adevărul, idioților! Numai noi, cei care îl simțim în fiecare zi ne hrănim din el. Suntem niște nebuni și drogați. Așa cum ne spuneți voi. Dar noi vă ducem mai departe, paraziților. Adevărul! Adevărul! Îl vrem mai mult și mai mult, altfel murim. Întrebări, întrebări, întrebări! Și revelația momentului nostru de adevăr e fericirea aia despre care tot vorbiți. Blasfemicilor! Habar nu aveți ce vreți. Nu i-ați simțit gustul. Nici măcar nu ați adulmecat-o vreodată. Pentru că voi sunteți atât de fragili, nu, nu așa ca noi, noi suntem fragili împreună, ci singuri. Voi sunteți fragili singuri. Și adevărul v-ar ucide. Dar ce spun? Nimic nu există în afara adevărului. Așa că, surprise, voi sunteți morți deja. Și habar nu aveți.

Da, da. Voi. Pe voi v-aș ucide fără să stau pe gânduri. Așa cum i-am spus. Aș pune o bombă exact în centrul pământului și el ar apăsa butonul. Iar noi, toți, am sta și am privi apocalipsa. Cea mai frumoasă care a existat vreodată. N-am râde. N-am chicoti. N-am plânge. Am face ceea ce e drept. Impasibili și drepți. Până la capăt. Ce frumos! Culori, nuanțe, lumină. De abia atunci s-ar naște din nou lumina pură.

De la începuturi.

Save

Save

Share This:

O părere despre “Doliu

  1. doliul ar putea fi un substitut cașectic destul de acceptabil pentru zombileală. mă gândesc că ar putea. dar butonul! butonul e rupt de-a dreptul din raiul traficanților beți de vise erotice. și din acestea, adevărul țâșnește cu o obrăznicie aproape fiziologică. cum e și normal, când vine vorba de tăgăduirea nepremeditată a suferinței, aia care pârjolește toate lanurile agronomului șef J.D. Salinger, solitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>