carlin

Dintre voi și un porc, aș alege porcu`

Mă izolez tot mai tare. Petrec din ce în ce mai puțin timp între oameni. Râme, viermi, zombălăi, cum le spun eu. Puținele momente agreabile petrecute între bipede sunt cele de la serviciu. Și vorbesc strict de echipa mea. Îmi sunt dragi fetele ălea și Horea, și Bogdan și Silviu. Toți. Sunt ai mei și îmi e drag să mă duc dimineața la birou. Cu ei mă simt acasă. Sunt a doua mea familie.

În rest, stau cât mai departe de voi. Pentru că sunteți proști, ipocriți, egoiști, mercantili, ahtiați după aparențe, slabi, lipsiți de poftă de viață. Nu, ceea ce faceți voi nu-i viață. Credeți că așa e, dar habar nu aveți. Nu, nu înseamnă să mergi săptămână de săptămână în club, să bei ca porcu` ori scroafa, să te droghezi, să vomiți, să te fuți prin veceuri, iar a doua zi, pe la patru după masa, când te trezești, să duhnești a alcool și a parfum de minim 100 de euro. Al tău și al ăluia sau ăleia. Și chiar așa, să fii cea mai împuțită ființă din univers. Aia nu-i viață. Aia e mocirlă. Porceală. Nu, nu bărbații-s porci. Oamenii sunt. Și aș vrea să găsesc o comparație mai bună, pentru că animalele îmi sunt drage. Le iubesc. Le iubesc atât de mult încât, dacă ar fi să aleg între voi și un porc, aș alege porcu`. Nu, nu mă contraziceți. M-am gândit îndelung la asta.

Da, da. Mă refer chiar la unii dintre voi, cei care mă citiți și îmi dați like-uri. Nu vă știu pe toți. Doar câțiva. Dar sunteți atât de proști și încuiați la sufelt și minte încât aveți impresia, de fiecare dată când postez ceva, că despre voi e vorba. Hei, nu! Nici gând! Despre mine e, mereu. Dar voi proiectați, și proiectați, și proiectați și sunteți atât de proști că habar nu aveți de asta. Ba mai mult, nici acum când citiți nu știți ce înseamnă. Și o să dați un search și o să citiți definiția și nu o să înțelegeți. Pentru că, simplu, sunteți prea proști.

carlin

Sau ăia care vă autocompătimiți, vă plângeți de milă așa, voalat, cică. Am citit ieri statusul unuia. Era așa: ”Stai și cujetă…Dacă ai posibilitatea să ajuți pe cineva când are necazuri, fă-o! Își va aduce aminte de tine de fiecare dată când va avea nevoie.”. Păi boule, când să vină omu` dacă nu când are nevoie? Și ar trebui să fii mândru: are încredere în tine. Ești un sprijin pentru el. N-ai înțeles nimic despre dat, gibonule! Datu` nu-i despre primit. Logic, dooooh!

Și voi, pițipoance proaste, de vă trageți tot felul de selfie-uri și băgați câte un citat din Osho, Cioran sau… nu știu, pula, stați să dau un search rapid pe facebook, sau Vulpescu. De primii doi mi se rupe sufletul. Dacă ar ști, s-a răsuci în mormântul. Ultimul merită. Doamne, fetelor, sunteți atât de lame și cerșiți atenție. Mi-e puțin greață. Mă duc să iau o gură de lămâie.

Ce mult aș vrea să diminuez lista mea de prieteni de pe Facebook. Abia aștept. Dar e o muncă titanică și am altele, multe altele, mai faine de făcut. Chiar am o viață. Așa că voi continua să cred în selecția natural-virtuală, așa să mă ajute Zuckerberg. Mi s-a întâmplat de multe ori. De obicei, îmi scriu în privat. Și atunci știu. Și zbaaang, delete sau block. Pe ăla, ultimu`, doar l-am șters din lista de prieteni. S-a enervat atât de tare, încât a spus că nu merit să îmi cumpere cartea. Mvaaaaai, mie. M-am cutremurat de asemenea vorbe și m-am dus repede să miros din sticluța de săruri. Băiatu`, băiaaaatu`, io zic doar atât: pot să nu am niciun cititor, io tot o să scriu. Pentru că am talent, fraiere. Am peniță. Și tocmai de aceea e imposibil, atâta timp cât scriu, să n-am cititori. Stai, fraiere, că nu mă laud. Știu doar ce am. Har. Asta am. Iar ăsta nu e meritul meu. Meritul meu e însă că, odată descoperit, nu îi mai dau drumul. Și scriu. Și citesc. Și iar scriu. Și aștept până vine cuvântul ăla, ăla, care-i tot și fără de care textul nu are esență. Nu, nu-i ca atunci când aștepți tramvaiu`. E sublim. Nu știi tu din ăstea. Hai, somn ușor!

Așa că, dragi cititori care vă recunoașteți printre râmele, viermii, cocalarii sau pițipoancele botoxate, siliconate și ale căror singure suferințe sunt din dragoste, vă rog să îmi dați unfriend și să dați like paginii Andreei Marin. Sau a emisiunii Acces din rect, pardon, Acces direct. Mulțumesc!

 

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>