13528913_649378998553511_2039193336239782712_n

De ce mă judeci? Habar nu ai!

Mă judeci și-mi spui că-s vulgară. Știi?! Știi tu cum e să simți moartea în fiecare moment? Luni și luni la rândul. Când te rujezi, când faci duș, când cumperi portocale sau roșii de grădină, că deja e sezonul lor și tu tot simți moartea, după ce ai făcut duș, când îți bei cafeaua, când omul de lângă tine îți spune că te iubește?

Știi?! Știi cum e să o vezi stând în colțul garnișei, îmbrăcată în negru, palidă și își bălăngăne picioarele? Și te privește cu ochi sticloși. Nu spune nimic. Nu e nevoie. Te privește și știi. Știu.

Știi tu, ai habar cum e durerea aia când iei două folii de somnifere, scoți pastilă după pastilă după pastilă, numeri și o așezi, frumos, lângă tine? Faci niște floricele din somnifere, îți plac margaretele, 1, 2, 3, 40 le privești și ți se face un pic frică. Și îți spui că ești o lasă dacă nu o faci, pentru că mama ta ți-a spus mereu că atunci când spui ceva, să te ții de cuvânt, le iei în pumn, te uiți, ți-e frică, le arunci în gură, amărui, și ca să îți speli frica și amăruiul, să nu te răzgândești, pui sticla la gură și o dai peste cap.

Știi cum e ca peste ani după ce ai făcut asta să te gândești că ai fost, de fapt, patetică, cerșeai iubire și de aceea ai luat vin, nu whiskey, și poate trebuia să mai aștepți vreo lună și să iei trei cutii? Știi cum e să te gândești la toate astea și să îți faci programare la psihiatrie, pentru că, bineînțeles, psihologul nu îți va prescrie niciodată somniferele, așa că suni: ”Alo, bună ziua. Sunt doamna cutărică și am asigurare privată la dumneavoastră. Aș vrea să îmi fac o programare la psihiatrie. Da, da. Marți la 18 e perfect”. Și începi să tremuri de nerăbdare. Să le ai dracului odată în poșetă. Să fii pregătită. Pentru că de data asta nu mai dai greș. Pentru că de acum te-ai făcut deșteaptă și știi că orice ar fi dincolo, oricum o să afli odată și odată. Și totul e o alegere, până la urmă. Și nimeni nu poate fi condamnat pentru că alege una ori alta.

13528913_649378998553511_2039193336239782712_n

Știi cum e să iubești atât de mult un bărbat încât să simți că te sufoci dacă nu îl vezi? Atât! Să îl vezi! Să îi cauți tot felul de vine, să ți le imaginezi, doar ca să mai poți respira un pic. Și știi că el vrea doar să fută, iar tu i-ai da și sufletul. Dar nu are nevoie de el. Inutil. Nefolositor. Știi cât doare? Simți că o iei razna. Te doare atât de tare sufletul de iei Ketonal, sperând că îți trece.

Și să nu dormi noapte după noapte după noapte pentru că nu știi de unde o să faci rost de bani pentru chirie și avans și comisionul agenției? Și te foiești, te ridici, fumez, fumez, fumez și n-am nicio soluție. Și n-am cui să spun că n-am nicio soluție pentru că nu vreau să pun alte cruci pe umerii oamenilor. Zâmbești! Trebuie să le zâmbești. Orice om merită un zâmbet. Că are multe de dus. Și iar nu dormi.

Știi cum e să simți toate astea? Spune-mi că da, și că încă mă judeci, și atunci nu te voi mai condamna în gând. Știi?! Știi cum e să te simți vinovat pentru că îl judeci pe cel care te judecă doar pentru că vina îți e în gene? M-am născut genetic vinovată. Știi? Nu știi. Pentru că altfel nu ai mai da telefoane în stânga și dreapta să spui că sunt vulgară. Textul ăla era profund poetic. Pentru că, ar trebui să știi până acum, eu mă fut doar poetic. Nu ai înțeles nimic din mine. Din toată durerea femeii neiubită care sunt. Crezi că nu vreau să fac dragoste? Bineînțeles. Dar am și eu nevoie de iluzia unei îmbrățișări, a pielii peste piele. Crezi că nu recunosc iluziile? Trăiesc o iluzie. Și, ce e mai dureros, e că știu asta.

Nu știi atât de multe. Și asta nu-i o vină. Dar știi ce e o vină? Să spui despre o femeie în care mustește iubirea și viața, fără să îi știi durerile, că-i vulgară. Știi, dacă tot am adus vorba, curvele nu sunt vulgare. Sunt doar niște femei nespus de singure și neiubite. Așa, ca tine și ca mine.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Share This:

4 păreri despre “De ce mă judeci? Habar nu ai!

  1. Ma regasesc ! Si doare, al naibii de rau ! Si speri ca maine ,o sa se schimbe ceva ! Si incerci sa -l prinzi pe acel maine ! Si eu iti multumesc pentru curaj !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>