tu

Dar tu?

Tu, tu ce mai faci? Uite, eu m-am pus în pat pe la 21.00 şi erai acolo. Şi m-am trezit pe la 3.09 şi erai tot acolo. Parcă. Atât de aproape, încât puteam să îţi respir celulele moarte între 21.00 şi 3.09. Şi cele care mureau exact în acel moment ca să facă loc vieţii celei noi. Atât de aproape erai. Parcă.

Tu ce mai faci? Uite, eu acum, exact la 4.12 văd din nou ochii sticloşi pe perete, dar nu îmi mai e teamă. Ba chiar îi iubesc. S-au îmblânzit. De când am aflat că tot ce există are viaţă. Şi mulţumesc pentru că există în viaţa mea. De atunci s-au îmblânzit şi nu mai sunt de lup care vrea să mă sfâşie, ci de pisică somnoroasă, care toarce şi vrea să mi se urce în poală.

tu

Şi tu, tu ce o să faci pe la 7, când eu mă voi ridica din pat, îmi voi face cafeaua, parcă mă voi uita la ştiri, apoi voi închide televizorul şi voi asculta o melodie pe telefon şi tu vei fi acolo? Parcă atât de aproape încât aş da drumul la duş şi ţi-aş spune să intri tu primul, pentru că eu nu am oră fixă la care să ajung la birou. Şi parcă aş mai vrea să visez un pic la seara aia din Vamă, când mi-ai spus: „Vino în faţa mea! Vreau să te văd”.

Şi mi-ar fi dor de noi în seara aia. Pentru că niciodată nu ne e dor de locuri sau oameni, ci de noi în anumite locuri şi cu anumiţi oameni. Mereu mi-a fost dor doar de mine în anumite momente. Dar acum îmi e dor de noi-noi, cei care tu spui că nu există şi nu va exista vreodată. Dar eu îţi spun că doar ce e în noi există. Aşa că nu mai contează că parcă ai fi. Noi suntem.

Şi ţi-am spus că ştiu de ce ne-am întâlnit. Totul e în noi, de la început. Trebuie doar să înveţi să vezi. În tine. Niciodată în alţii. Ori prin alţii. În tine prin tine.

Iar de acum nimic nu ne mai poate despărţi. Tu exişti. Şi am înţeles miracolul vieţii. Îl trăiesc. E simplu. Existăm. Şi asta e mai mult decât îndeajuns. Nu vreau să îmi fii. Doar fii.

Sunt fericită

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>