love

Cum să iubești un bărbat de neiubit

E școlit. Enciclopedie ambulantă, a citit cam tot ce i-a trecut prin fața ochilor: de la Kant la Catchy. De ieși cu el la o cafea, fii sigură că ai un dicționar la îndemână. Altfel s-ar putea să îți scape sensul discursului său. La prima vedere ai crede că vorba îi e naturală. Dar nu te lăsa înșelată. Vrea să epateze. EL nu a dezvoltat neaparat arta oratoriei, ci capacitatea de a selecta cuvintele cu o viteză supersonică. Nu pentru că ar vrea să te impresioneze pentru a te avea în viața lui. Vrea doar să demonstreze cât e de deștept.

Pedant, plăcut vederii și mereu pregătit. Singurul mod de a-l prinde în offside e să îl privești cald, înțelegător și plin de compasiune în ochi, de să îi meargă direct în sufletul ăla pe care l-a ascuns bine, bine.

E bărbatul care nu se lasă iubit de teama suferinței. Bărbatul înzestrat cu o cultură și inteligență peste medie, dar care nu cunoaște măsura atingerilor. Nu se va bucura de căldura privirii de femeie îndrăgostită, ci o va diseca pentru a înțelege mecanismul rațional din spatele ei. E bărbatul care nu gustă dulceața brațelor ce se odihnesc molcome în jurul gâtului său, fiind preocupat să îți explice că fericirea de la hormoni ți se trage.

love

El nu face dragoste, ci sex. Doar gândul atașamentului emoțional îl face să dea o fugă acasă și să dea play la un film de Tarkovski. E bărbatul care, după ce ați făcut sex, lasă vidul în urma lui. Pentru că el e gol. Nici urmă de emoție, de vibrație, ori delicatețe sufletească. E cel care va fi în stare să îți spună că ești o idioată pentru că nu l-ai citit pe Schopenhauer. Nu pentru că ar crede asta. Ci pentru că e modul lui de a-și confirma valoarea în propriii ochi. Pentru că, în ciuda aparențelor, nu există bărbat mai nesigur și vulnerabil pe acest pământ decât el. Gol fiind, există mereu pericolul să întâlnească acel suflet care îl va umple. Cu iubire. Și atunci toată lumea lui de silogisme se va prabuși.

El e bărbatul neiubit. Bărbatul vânat și dorit mai toate femeile care îi ies în cale. Și, Doamne, câtă nevoie are de asta pentru a continua să se mintă că e infailibil, neîncrezător fiind în el însuși.

Dacă te-ai îndrăgostit de un astfel de bărbat, nu dispera. Dar înarmează-te cu răbdare, înțelegere și dezbracă-te de orice formă de orgoliu. Dar ce spun eu, când iubești nu mai există orgolii. Ia-l zi de zi de mâini, privește-l în ochi și spune-i: ”Eu te iubesc și nu vreau nimic în schimb. Te iubesc pentru ceea ce ești”. Sărută-i ochii, fruntea, obrajii, nasul, bărbia și pune-ți capul pe pieptul lui. Nu pentru a te spijini. Ci pentru a-i asculta bătăile inimii. Și spune-i asta. Neobișnuit fiind, s-ar putea să nu înțeleagă fără vorbe. Iar de într-o zi vei simți că nu mai poți, te ia și pleacă. Fără regrete. Sărută-l pe frunte și spune-i: ”Te voi iubi mereu și îți mulțumesc pentru tot. Pentru că exiști și vei exista mereu în viața mea”. Până la urmă, fiecare suntem datori să ne ocupăm de propria fericire. De refuzăm șansele pe care viața ni le scoate în cale, se prea poate să nu fim încă pregătiți pentru ea. Pentru că totul se întâmplă exact atunci când trebuie să se întâmple. Nicio secundă mai devreme sau mai târziu. Tocmai de aceea, nu te teme. Și tu și el veți fericiți atunci când va fi venit ceasul. Și cine știe, poate, într-o zi, vă veți privi fugar, el pe o parte a străzii, tu pe cealaltă și vă veți zâmbi. Cu toată iubirea pământului.

Share This:

O părere despre “Cum să iubești un bărbat de neiubit

  1. Pfffff,e povestea mea preferata,pentru ca e si POVESTEA MEA .Te-am desoperit de curand Ioana si ti-am citit toate povestile,pe unele le-am recitit de cateva ori …pana le-am invatat pe de rost .Expresia mea preferata „te ia si pleaca”.Esti fantastica !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>