barbatii

Bărbații. Ah!

Iubesc țigările. Și bărbații. Și vinul alb, sec. Și bărbații. Și roșu, sec. Și bărbații. Și berea la halbă. Și bărbații. Și poezia. Și bărbații. Și bărbații cu frunți înalte. Frunțile mici sunt nepoetice. Și tot ce nu-i poetic, e vulgar. Decent. Cuminte.

Iubesc viața. Și bărbații. Și încerc să iubesc moartea. Și bărbații. Și mama are o carte de rugăciuni în poșetă. Și nu-l iubesc pe dumnezeu. Chiar dacă ar fi bărbat. Bine că nu mi-ai mai spus povești despre îngeri și maica domnului și mama maicii domnului și isus. Poate atunci aș fi crezut. Și l-aș fi iubit pe dumnezeu. Dar așa, nu pot. Chiar dacă sunt după chipul și asemănarea lui și aș fi bărbat. Ar însemna să mă iubesc. Și cum aș mai scrie?

 barbatiiFoto – Corina Hedrea (cea mai mișto fotogrăfeasă din Timișoara)

Pe unii doar i-aș fute. Dar i-aș iubi pe toți. Și amandinele. Bine însiropate. Și bărbații. Și femeile. Doar dacă-s și virile. Pentru că iubesc bărbații.

Și iubesc nebunia și schizofrenicii, și sinucigașii și îngerii păzitori, chiar dacă nu cred în ei. Pentru că iubesc idei. Și bărbații. Mai ales când sunt idei.

Și iubesc parfumurile grele. Și bărbații. Cu corp greu, apăsat în mine. Pe oasele ălea care merg dinspre abdomen înspre picior. Habar nu am cum se numesc. Le știți. Și bărbații.

Și mai iubesc ceva. Ceva… Nu îmi amintesc bine. Și cu siguranță iubesc bărbații. Mulți. Cât mai mulți. Din ce în ce mai mulți. Toți. Pentru că îmi e teamă că într-o zi o să mor și nu o să mai pot iubi bărbații.

Share This:

O părere despre “Bărbații. Ah!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>