apocalipsa

Apocalipsa de luni, pe la 11

Merg și simt cum mă frâng. Bucată, după bucată, după bucată. De aceea mi-am luat pantofii cu cel mai înalt toc. Pentru că așa sunt obligată să îmi mențin echilibrul. Altfel m-aș prăbuși. Aș putea să mă mint și să îmi spun că nu vreau nimic. Ba da. Ne vreau. Ăsta e adevărul. Și doare ca dracu`. Dar dacă m-aș minți nu ar fi mai puțin dureros. Măcar să dau un sens durerii. Merităm asta. A fost doar adevăr. Și eu m-am întâlnit cu adevărul în zilele astea.

Nu. Azi nu e soare. Nu plouă. Nu e cald. Nu e frig. Nu îmi pot cumpăra flori. Mă doare atât de tare, încât am făcut implozie. Îmi e clar. A explodat totul în mine și sunt plină de așchii în organe și creieri, și inimă, și cerul gurii. Și pe canapea sunt. Și în pat. Și în baie. Și pe scaunele din bucătărie. Oriunde m-aș așeza, va durea. Cum? Cum să fie oala de ciorbă în frigider și tu să nu fii? Cum să trag jaluzelele și tu să nu fii? Cum să scot semnul din carte de la pagina 205 și tu să nu fii? Cum să golesc scrumiera, să spăl aragazul, să îmi caut chiloți, să mă spăl cu gelul de duș care nu știi dacă se mănâncă ori te spală? Cum să arunc gunoiul și tu să nu fii? Cum să mă mai întreb ce mă doare, când știu exact? Există o anumită liniște când nu știi. Pentru că mai poți căuta. Mai speri că există o soluție. Dar când știi și nu ai ce face, și tu nu ești, și urlu și tu nu ești,și stau întinsă pe gresie, și tu nu ești, și plâng sub duș și tu nu ești, și încerc să cânt și mă podidesc lacrimile și tu nu ești, și îți spun în gând că te iubesc nespus, și tu nu ești.

apocalipsaAre Abba melodia aia. Fals. Îmi amintesc tot, absolut tot din ziua dinaintea venirii tale, din cea a venirii tale. Știu tot. La minut. Ce am făcut, ce am simțit, cu cine și de ce am sau n-am vorbit. De atunci încolo nu mai știu. Iar azi… din azi nu îmi amintesc nimic. Parcă ne-am uitat la știri. Parcă te-ai trezit și m-ai privit și ți-am zâmbit. Parcă ți-ai dus bagajele în mașină. Parcă am încălzit ciorbă. Parcă m-am trezit pe la cinci. Parcă m-am rujat. Parcă am făcut duș. Parcă m-am dat cu cremă. Parcă am mâncat o banană. Parcă m-am spălat pe dinți. Blurat. E totul blurat. Nesigur. Doar doare. Ai de pula mea cum doare. De abia respir. De vorbit nu mai vorbesc. N-am forță. Dar mă doare și când tac. Mă mișc încet, mai mult mă strecor printre secundele ăstea care nu trec. Și dacă secundele nu trec, cum dracu` să treacă orele, ori zilele, ori lunile? Și dacă rămân suspendată în momentul ăsta? Doar atât de tare de parcă nimic nu mai trece. Io știu. Ei vor spune că nu e așa. Că totul trece. Nu acum. În acest moment nu trece nimic. Iar ei nu contează. Iar cei care contează știu că nu trece. Și nu există nimic în afară de moment.

Nu ești, nu ești, nu ești, tralalalalalalalalalalalalalalalala, nu ești. Ce bine e la spitalul de nebuni. Poți să urli în voie pentru că nimeni nu te va întreba de ce și chiar dacă se întâmplă poți spune tu nu ești și continui să te bălăngăni și să urli, tra la la la la, nu ești, nu eeeeeeeeești.

Fraiero! Fraiero! Ai știut. Și tot ai încercat! Și azi dimineață, mergând înspre birou, ceea ce îmi amintește că nu știu cum mă voi mai întoarce în parcare la Kaufland să iau mașina pentru că noi am fost și acum tu nu ești, am crezut că e liniște. Nu. A fost liniște. Un moment. Cel în care am avut certitudinea că nu voi mai accepta niciodată mai puțin de atât. Niciodată! Nu mai am niciun dubiu. Un alt adevăr. Vai, duamne, câte adevăruri între noi. Și totuși… totuși, ai tăcut ceva. Nu nega. Știi bine că știu tot.

Și apoi am început să realizez că nu mai ești. Și a făcut buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum. Eu am apăsat butonul. Când am ales să te iubesc. Exact în acel moment. Și nu, nu mă simt mai puțin singură. E mai acut. Pentru că acum știu și cum e cu tine. Dar știi ceva? Nu voi schimba așternuturile. Nu încă. E plin de așchii și pe acolo. Dar vreau să mai dormi liniștit încă puțin. Mai ai nevoie de asta.

M-am strigat. Auzi? Ai auzit? Ioana Duuuuuuuuuuda! Absent!

Save

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>