ana

Ana are mere. Păcat

Azi îmi sunt străină. Și îmi e teamă, pentru că, uite, pe încheietura mâinii mi-au crescut maci. Să nu îi rupi. Știi bine că macii, smulși din câmp, se ofilesc în secunda ce tocmai a trecut.

Și știi bine și tu că Ana are mere, dar sunt mere de import, pline de chimicale, și până să își dea seama Ana cât de periculoase sunt, va face cancer și va muri. Înainte  să își cumpere rochia aia frumoasă, la care visa, și apoi să își spânzure inima de lustra vintage.

Și becurile s-au ars. Nu-i nimic. Își va înșuruba ceafa albă, crudă, se va gândi la tine și în acel momente inima va zvâcni în tâmple și va fi lumină. Șocuri. Brrrrrr. Altul. Brrrrr. Și toate organele îi vor exploda. Camera se va umple de petale uscate de margarete, și liliac și magnolie. Pentru tine. Ție. Îți. Ți. Merită.

ana

Iar din ureche îi va picura, pic, pic, pic, vin roșu, greu, Lilies in the Valey, aparent fără nicio noimă, dar și merele se spune că sunt sănătoase, și iacătă ce i se întâmplă Anei, pe laba piciorului, rănită grațios de ochii tăi uitați pe undeva, pe vreo claviculă străină.

Nu mai cânta. Te rog nu mai cânta. Mă doare. A fost lună plină și cred că s-a prelins pe vinyl și s-a zgâriat. Așa că ți-am suflat o păpădie în gură, sperând că te îneci și o să taci. Și te aud. Chiar dacă am visat. Nu. Tu, nu. Aievea.

Azi e mai cald. Dar au anunțat din nou îngheț. Habar nu au că, dacă ar fi cald și ar merge la mare, Ana nu ar mai mânca mere, ci fructe de mare și pește, și s-ar salva. Asta e. Ana își va tatua pe încheietura mâinii niște maci.

Poate așa…

Și pentru că nimeni nu a mai uns lustra de mii de ani, oricine va trece prin fața casei Anei, va putea să audă un scârțâit prelung, de parcă luna n-ar fi vrut să moară azi noapte.

 

 

 

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>