second-hand

Amoruri second hand

Din când în când văd timpul cum mi se prelinge de pe vârfurile degetelor și atunci, ca să nu îl pierd, le sug. În văzul tuturor. Nu îmi mai pasă.

Iar alteori se prăvălește câte un an de pe vârful nasului direct pe buza de jos. Atunci e mai ușor. Scot pe nevăzute limba și mi-l aduc pe cerul gurii. Îmi pun căștile în urechi și îl degust. Îl plimb, cu limba, prin toată gura.

Și în zilele acelea mă uit mai atent în oglindă și văd clar, atât de clar, cum pot alții să nu vadă?, exact în jurul gurii, toate nopțile în care m-am lăsat iubită. Se rostogolesc acolo, în colțurile gurii, trupuri încălzite și lipite unul de celălalat. Încolăcite. Șerpuiesc. Unduiesc. Zvâcnesc. Și tot acolo văd cel mai clar nopțile de insomnie, în care urlam, răgeam de durere și îmi sugeam vârfurile degetelor până vedeam carnea, vie. Pentru că timpul refuza să se scurgă.

Dacă îmi privești cu atenție gura o să vezi acolo și zilele în care ieșeam din mare puțin înfrigurată și mă aruncam în nisip. Mă tăvăleam pe plajă până mă făceam molatecă, cu pielea obosită și moțăind de la atâta soare.

second-hand

În colțurile gurii sunt cele două nopți în care am vrut să mor și apoi să trăiesc, chiar fără drept de apel. Mereu ale(r)gând. Domol. Și de aseară mai am în jurul gurii filmul acela care mi-a amintit cât de dor îmi e de inocența, blândețea, candoarea oamenilor mari. Și mi-am dat seama că m-am înrăit: ”Să nu te schimbi niciodată” ”Nu”. Și am mințit.

Am încercat. M-am dat. Și iar m-am vândut pe o sticlă cu vin și o cutie de ciocolată. Absolut inutile. Gesturi frumoase. Mi-e silă de politețuri și gesturi frumoase. Parcă ne vindem unii altora ieftin, atât de ieftin încât părem luați de la second hand, așa, la întâmplare, ca niște cârpe pe care le cumperi pentru că trebuie să speli pe jos.

Și dacă nu știam că e așa, contează? Sunt ieftină sau am circumstanțe atenuante pentru că am spus: ”Vreau să fie din nou ca înainte. Să cred. Să mă arunc. Să mă arăt”?

Nu mai folosesc fond de ten. Toate fardurile mele încap într-o punguță pe care mi-au dat-o în aeroport. Nu mai ascund. Sunt o învingătoare.

Share This:

5 păreri despre “Amoruri second hand

  1. Mai…deci in fiecare zi am deschis aceasta pagina a ta de blog ptr ca te urmaresc cu interes…Dar de la un timp ti-ai iesit din ritm. Si ai inceput sa scrii rar..si printre randuri a inceput sa ti se vada o tristete mare. Azi am vazut postarea, m-am bucurat ca ai scris iar. Dar …tot trista esti. Oare de ce numai amorul asta…dragostea asta..de ce numai sexul opus ne face pe noi sa zambim? nu. Nu. Nu…. Nu te poticni in treaba asta. Capul sus…si fa in fiecare zi cate o nebunie :) si scrie-ne despre ea.
    No more guys.

  2. Imi place ca sunteti sincera, mai rar o femeie ca dvs, toata stima si respectul din partea mea, sunteti singura bloggerita pe care o urmaresc, restul chiar nu ma intereseaza pentru ca toti sunt niste ipocriti, un 2 decembrie minunat va doresc! :) 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>